Pohjoismaiden mestaruus jäi suurmestari H.V-. Tuurille haaveeksi.
Pohjoismaiden mestaruus jäi suurmestari H.V-. Tuurille haaveeksi.Kuva: Anu Leppänen

Poisjäänti Suomen PM-joukkueesta - "Paraneminen voisi viivästyä, jos ajettaisiin kilpaa"

H.V. Tuurin vaisu esitys viime lauantaina Teivossa sai viikolla selityksen eläinlääkärin tutkimuksissa.

Ori tähystettiin, ja siltä otettiin torstaina verikokeet.

"Rauta-arvot oli alhaalla, pientä näppylää ja punoitusta oli väärissä paikoissa ja kurkunpäässä oli vähän limaa. Jotain pöpöä siinä oli ollut. Se oli jo pois menossa, eikä oriille annettu lääkekuuria, mutta paraneminen voisi viivästyä, jos ajettaisiin kilpaa", valmentaja Ossi Nurmonen kertoo.

"Kymmenen päivän päästä tutkitaan hevonen uudestaan, ja todennäköisesti ajetaan vielä sen jälkeen kilpaa, jos kaikki on kunnossa."

Merkkejä sairastumisesta oli nähtävissä jo aikaisemmin.

"Ori köhähteli Lappeenrannassa ja oli Teivossa huono. Se ei spurtannut kolmatta kertaa eikä lähtenytkään nollanollaa niin kuin yleensä. Ennen maanantaiaamun PM-ilmoittamista en vaan valitettavasti saanut hevosta tutkimuksiin", Nurmonen pahoittelee.

"Siirin Liisi piti jättää tiistailta köhivänä Mikkelistä pois, joten jotain tallissa nyt on. Vien juuri (perjantaiaamupäivällä) Stallonenkin verikokeilta labraan, mutta se oli viikolla harjoituksissa tosi hyvä, ja sen kanssa ollaan Turkuun tulossa."

Kylmäveristen Pohjoismaiden mestaruudesta ajetaan Turussa huomenna lauantaina. PM-lähtö päättää ravit ja T75-kierroksen kello 21.03.

Toto-kupongille:

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi