16-vuotias supertamma Pomona ei osoita pienintäkään hiipumisen merkkiä. Tamma yrittää lyödä oman maailmanennätyksensä St. Michel -viikonloppuna.
16-vuotias supertamma Pomona ei osoita pienintäkään hiipumisen merkkiä. Tamma yrittää lyödä oman maailmanennätyksensä St. Michel -viikonloppuna.Kuva: Annika Nisonen.

Pomona ylivoimainen Poni-Suur-Hollolassa

Maailmanennätystamma teki murskaavan juoksun 240 metrin takamatkalta.

Oona Halme vauhditteli lähdön uusinnan jälkeen Pomonan huikeaan kiriin ja valjakko siirtyi johtopaikalle tuhat metriä juoksua juostuna. Sen jälkeen näytös vain jatkui, kun Pomona karkasi omille teilleen ja voitti kymmenien metrien kaulalla ajassa 2.05,4. Gläntans Dominon 16-vuotias tytär on voittanut tänä vuonna kaikki seitsemän juoksemaansa starttia.

Ohjastaja Halme kertoi voittajahaastattelussa, että alkumatkasta Pomonalla oli hieman käynnistymisvaikeuksia. Kun oikea vaihde solahti silmään, loppu oli helppoa.

"Pomona on elämänsä kunnossa. Tämä on hieno tapa jäähdytellä poniuraa ja siirtyä seuraavaksi hevosiin", Halme kommentoi voittajahaastattelussa.

Ponin omistavat Havulehdon veljekset Mats ja Emil. Vastuuvalmentajaksi on merkitty nyt voittajaseremonioissa mukana ollut Mats, joka kuitenkin antaa kunnian ponin treenistä pikkuveljelleen. Vanhempi Havulehto on töissä Ypäjällä Ari-Pekka Pakkasella.

Sekä Havulehto että Halme kertovat, että valjakko jahtaa absoluuttista maailmanennätystä St. Michel -viikonloppuna. Valmentaja ja ohjastaja ovat tehneet sotasuunnitelmaa ja tarkoituksena on tehdä mahdollisesti varustemuutoksia. Myös takakenkien riisuminen on ollut puheena, josko se toisi vielä huipputammalle pykälän lisää.

Jokimaalla ajettiin neljä muutakin ponilähtöä. Näissä maalilinjan ylittivät ensimmäisenä Usvaniityn Julia/Aino SaloH.G. Loreen/Pinja IltanenMariline's Dolomite/Laura Sipilä sekä Kiikku's Neon/Tytti Lind.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi