Oona Halmeen ohjastama ja valmentama Odd Molly ei ollut valmis lopettamaan voitokasta kauttaan. Paalulta takaponeja karkuun lähtenyt ruhtinatarkisan ensikertalainen voitti varmasti.
Oona Halmeen ohjastama ja valmentama Odd Molly ei ollut valmis lopettamaan voitokasta kauttaan. Paalulta takaponeja karkuun lähtenyt ruhtinatarkisan ensikertalainen voitti varmasti.Kuva: Hippos/Suvi Hakkarainen

Ponikuninkuusravit: näistä asetelmista sunnuntaipäivään

Joensuun Ponikuninkuusravien ensimmäisen päivän jälkeen kokonaiskilpailuja johtavat shettiksissä kokeneet konkarit Emmeros Bambi sekä Thorvald ja russponeissa ensikertalaiset Odd Molly ja Circo.

Shettistammojen Kuningatarkilpailun matkaan saaminen otti pari yritystä, mutta kolmannella kerralla lähtö hyväksyttiin matkaan. Kärkiponit lähtivät kovaa ajamaan takamatkalaisia karkuun, mutta tänään takamatkan ponit olivat vahvempia. 1600 metrin matkalla voittajaksi kuittasi Maria Kiukkaan luotsaama Emmeros Bambi, joka sai pidettyä pisimmän takamatkan haastajan Pomona II:sen ja Oona Halmeen takanaan. Kolmanneksi nousi Tuukka Variksen Euforia. Emmeros Bambi kiri voittoon ajassa 2.16,3.

Maria Kiukas kertoi voittajahaastattelussa, että Emmeros Bambi oli lähdössä epävarma ja ehti laukatakin kahdesti. Sen jälkeen alkoi ravi käydä ja voitto tuli lopulta varmasti, vaikka Kiukas ehti hiukan pelätä Pomonan kovaa loppukiriä.

Maria Kiukas palasi voittajakehään heti Kuninkuuslähdössä, kun hän kannusti hallitsevan kaksinkertaisen ponikuningas Thorvaldin ensimmäisenä maalilinjan yli. Thorvald kuittasi paitsi lähdön voittoon ajassa 2.07,7 ja teki myös Linnunlahden radan rataennätyksen. Aiempi ponien rataennätys oli Mimmi VI:n nimissä ollut 2.08,0. Toiseksi lähdössä ravasi Fiia Espon ohjastama Broängens Ghosakrama ja kolmas oli Dilbert Great/Joona Ikonen.

Kiukkaan taktiikka oli saada mahdollisimman hyvä startti ja ajaa täysillä alusta maaliin. Suunnitelma toimi täydellisesti ja ainoa lähelle päässyt oli Espon Ghosakrama.

Ruhtinatarlähdössä kovan suorituksen tempaisi odotetusti Odd Molly, jonka Oona Halme siivitti hurjaan vauhtiin takaponeilta karkuun. Dorindah/Julia Kiukas ja hallitseva ruhtinatar Amazon/Moona Espo yrittivät saada johtovaljakkoa kiinni, mutta tyytyivät lopulta himmeämpiin mitaleihin. Amazon oli toinen ja Dorindah kolmas. Odd Molly voitti ajassa 52,9.

Oona Halme kiitteli Odd Mollyä järjettömän kapasiteetikkaksi tammaksi.

"Lähtö ei ehkä ollut ihan niin sujuva", Halme kertoi Odd Molly startista. "Kaverin tullessa vierelle oli kyllä tunne, että kyllä me viedään tämä."

Poniruhtinuudessa nähtiin täydellistä Circon ylivoimaa. Tiia Vehviläinen piti paalulta johtopaikan ja veti joukkoa kovalla kyydillä porukkaa kohti maalia. 6-vuotias ruuna paranteli voittojuoksulla ennätyksensä lukemiin 53,7. Toiseksi kymmenien metrien päässä Circosta tuli Kattedals Isse/Nina Hänninen ja kolmanneksi Kålmans Scooby Doo/Jutta Salmi.

"Lämmityksessä hyppäsin ensimmäistä kertaa tämän kyytiin. Erittäin lahjakkaan oloinen poni", Tiia Vehviläinen kertoi voittajahaastattelussa. "Alkuun ajoin varman päälle, mutta rytmin löytyessä tuntui tosi varmalta."

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi