Poniraviyhdistyksen ensimmäisissä raveissa iso yleisö Turussa – hattaranmyyjillä täysi työpäivä
Katariina Säteri tuulettaa Desna Ween voittoa.Tero-Mikko Talaslahti

Poniraviyhdistyksen ensimmäisissä raveissa iso yleisö Turussa – hattaranmyyjillä täysi työpäivä

Suomen Poniraviyhdistyksen 12 lähdön poniravit keräsivät 1 480-päisen yleisön Turun Metsämäkeen sunnuntaina. Hattara maistui, aurinko paistoi ja nuoret tähdet saivat useita lähtöjä ensimmäisissä SPRY:n järjestämissä poniraveissa.

Avauslähdön voittaja Veeti Mäntylä ylitti maalilinjan ensimmäisenä shetlanninponitamma Olywina von Stall Romalla, jolle voitto oli ensimmäinen, mutta siirtyi sitten ratahaastattelijan tehtäviin, jossa kerta oli Mäntylälle ensimmäinen. ”Tuntui siltä, että se lähti hyvin heti aja-komennosta, eikä tarvinnut kuin istua kyydissä.”

B-ponien nopeimman ja pisimmän (2 100 meriä) lähdön voitti gotlanninrussori Aidan Wee ohjastajanaan Nina Hänninen ajalla 52,9. Kakkoseksi ehti ruuna Hietarannan Romeo rattaillaan kokemäkeläinen Alina Myllymäki, joka nappasi ykkössijan A-ponilähdössä Tepsutilla ajalla 2.24,7.

Nuorten tähtien lähdön voitti vuonna 2007 syntynyt Hanna Uljas Lapinjärveltä seitsemänvuotiaalla shetlantilaistamma Sirkkala Primustellalla. Ruotsiin meni voitto B-ponien 1600 metrin ryhmäajossa, jossa maalissa ensimmäisenä oli Isabella Legl Bååth Channing Weellä. Ypäjäläisen Talli Poninhännän Mattiloiden kasvattien eli Wee-nimisten ponien merkeissä mentiin myös A-ponien 1 100 metrin tasoituslähdössä, jossa nopein oli Katariina Säteri Pöytyältä Desna Weellä sekä B-poneissa vielä kahdessa lähdössä, joiden voittajat olivat Eliza Wee ja Esther Ståhl Sipoosta sekä Domino Wee ja kangasalalainen Laura Sipilä.

”Se ei tahdo keulasta oikein yksin mennä, joten oli hyvä, että Sankarin Ilopilleri tuli lähelle. Domino Wee vastasi hyvin,” kertasi Laura Sipilä voittoaan.

A-poneissa 55 startistaan 16 voittanut shettisruuna Ekslätts TNT rattaillaan Bea-Noora Kyynäräinen jätti taakseen Isabella Legl Bååthin L.A. Luxuryn ja shettistamma Ofleliaa ohjastaneen Ilona Rekilän, joka voitti edellisviikonloppuna Mini Elitloppetin Euforialla. Orimattilalaisen vuoden 2018 ravikuninkaasta Costellosta tunnetun raviperheen vesa Tommi Herttua pääsi voiton makuun päivän toisessa lähdössään shetlantilaistamma Skogsborgs Hermionella A-ponien 1 100 metrillä.

Montélähdöistä B-poneissa nopein oli Coruscate Casperilla pöytyäläinen Viivi Mäki-Jaakkola ajalla 2.01,6 ja A-poneissa Mäki-Jaakkolan omistamalla Saphiralla Karla Koivisto Parkanosta ajalla 2.23,3.

Tavoitteena oli, että nuoret pääsisivät ajamaan kaksi lähtöä, ja se toteutui.
Ann-Kristin Nyberg

Ravien taustalla oli kaksi SPRY:n hallituksen varajäsentä, Ann-Kristin Nyberg ja Erja Mattila. ”Yritettiin 15:ttä lähtöä, mutta ei saatu valitettavasti kasaan kuin 12. Emme ole aiemmin järjestäneet tällaisia. Halusimme alun perin kaksipäiväiset ravit, mutta kalenterissa ei ollut sellaisille tilaa, eikä se olisi onnistunut koulun päättäjäisten vuoksi. Tavoitteena oli, että nuoret pääsisivät ajamaan kaksi lähtöä, ja se toteutui”, kertoo Ann-Kristin Nyberg.

Hän kiittelee Metsämäen radan myönteistä suhtautumista yhdistyksen yhteydenottoon. ”Kun Turun kanssa päästiin sopimukseen, myös Ahvenanmaan ja Ruotsin ponien saaminen tuli mahdolliseksi. Se toi lisäväriä tapahtumaan.”

Markkinoinnissa olivat mukana Ylä-Savon ammattiopiston hevosurheilumanageriopiskelijat Minna Malmström ja Ebba Kaurio, jotka vastasivat myös oheisohjelman järjestämisestä. Hattaranmyyjillä oli edessään kymmenien metrien jono parin tunnin ajan ja myös kanien agility, keppihevoskilpailu, talutusratsastus ja haliponi kiinnostivat pääasiassa lapsiperheistä koostuneesta yleisöstä.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi