Pope pääsi pitkästä aikaa voiton makuun.
Pope pääsi pitkästä aikaa voiton makuun.Arkistokuva: Roosa Lindholm

Pope keulasta ykkönen - "Positiivisia kommentteja annoin kysyjille jo ennen starttia"

9-vuotiaaksi varttunut Pope hallitsi keulapaikalta Teivon Toto5-avausta.

Illan pääpelin avauskohteena toimi enintään 68 000 euroa tienanneiden lämminveristen ryhmäajo.

Lähtökiihdytys näytteli juoksussa suurta roolia, ja alussa nopein oli sisäradalta kiihdyttänyt Pope. Sen puolustettua keulapaikan vauhti rauhoittui todella maltilliseksi, ja avauspuolikkaan väliajaksi kirjattiin vain 14,0. Antti Ala-Rantalan M.T. Master Don sai paikan johtavan kannasta, ja suosikki Callela Einstein pakitteli alussa 5. sisälle, mistä nousi reilu kierros ennen maalia toisen radan vetojuhdaksi. Ensimmäinen kierros mentiin aikaan 16,5.

12,5-vauhtisessa lopetuksessa Pope piti muut takanaan varmaan tyyliin. Ari Moilasen ohjastaman ruunan voittotulokseksi kirjattiin 15,1. Voitto oli Mikko Rasin valmentamalle Popelle sen kauden ensimmäinen.

”Tämä on nopea startista, joten ykkösradalta oli hyvä lähteä. Vähän ihmettelin, miten kukaan ei tullut heti rinnalle, mutta hyvä näin. Pope on parantanut nyt koko ajan otteitaan”, Ari Moilanen kertoi radan voittajahaastattelussa.

Popen on kasvattanut Taija Lakiasuo, ja sen omistaa valmentaja Mikko Rasi.

”Hyvillä mielin tämän illan starttiin lähdettiin. Hevonen tuntui viimeistelyissä niin hyvälle, että positiivisia kommentteja annoin kysyjille jo ennen starttia”, Rasi kertoo.

”Startin jälkeen hevosen olemus oli oikein hyvä. Se ei näyttänyt ollenkaan kaikkensa antaneelta”, hän jatkaa.

Startti oli Popelle vasta kauden neljäs. Ennen kesäkuussa tapahtunutta kauden avausta alla oli pitkä, kahdeksan kuukauden tauko.

”Sille tuli jännevamma Turun PM-monté-startissa, ja sen parantelemisessa meni aikaa. Kyllä onnistuminen tuntuu nyt hyvälle. Sille on tullut vaivoja myös varsa-ajoilta, mutta muuten se on perusterve. Vaikka sillä on ikää jo 9 vuotta, niin todella iloinen ruuna se vieläkin on.”

Hevosen jatkoon Rasi suhtautuu maltilla.

”Jalat maassa jatketaan, kun etujalkaa pitää jatkuvasti tarkkailla ja hoitaa.”

Pope aloitti Rasin valmennuksesta vuonna 2018.

”Se loukkaantui, ja sen isompi omistuskimppa purkaantui. Pope tuli sitten meille loppuelämän kotiin.”

Vaimonsa kanssa raviurheilua harrastavan Rasin tallista löytyy kahden valmennettavan lisäksi kesällinen varsa ja kaksi ratsua. Leipätöikseen Rasi tekee kylmäasentajan hommia.

”Jäähdytyskoneiden kanssa työskentelen. Töissä ratkon teknisiä ongelmia ja hevosten kanssa fysiologisia, joten yhtäläisyyksiäkin näistä hommista löytyy”, Rasi naurahtaa.

Tommi Kylliäisen talli saalisti kaksi voittoa. Next Hope kiskaisi keulasta mailin aikaan 12,7, ja Zetaime voitti niin ikään keulapaikalta ravien toisen lähdön.

Pancake Rocks purjehti johtavan rinnalta ykköseksi Kim Åkerlundin ohjastamana.

Tapani Salojensaaren Julienne Cane otti keulapaikalta kauden neljännen ykkösen ajalla 15,4ake.

Päätöskohteen voittanut Hiipeli nappasi voittonsa johtavan kannasta. 5-vuotiasta valmentaa Aimo Vuorisalo.

Teivon ilta päättyi Juniorikypärät-kilpasarjan toiseen osalähtöön. Voiton vei Ronja Röpelinen ajokillaan Kings Island King.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi