Antti Ala-Rantalan kevään uusi norjalaisnimi Haukeli Expressen nitisti muut Toto5-avauksessa. Kuva: Anu Leppänen
Antti Ala-Rantalan kevään uusi norjalaisnimi Haukeli Expressen nitisti muut Toto5-avauksessa. Kuva: Anu Leppänen

Ala-Rantalan näytös ja kuvankaunis Simon Angel

Toto5-kierros Porissa alkoi Haukeli Expressenin voitolla. Antti Ala-Rantala juhli myös M.T.Master Donin kanssa. Illan tähti oli kuitenkin Simon Angel, joka toi uskomattoman tarinan siivittämänä Pia Räikälle kaksikon yhteisen ensimmäisen voiton.

Simon Angel sai Olli Koivuselta tarkan reissun 2. ulkona, siitä tamma kiitti kuskiaan kirimällä 700 metrin tykityksellään selvään voittoon. Pia Räikälle pohjoisesta viime vuoden lokakuussa tullut tamma aloitti yhteistyön juuri Olli Koivusen kanssa, joten valmentaja oli ikionnellinen, että ympyrä sulkeutui tällä tavalla.

"Ollin kanssa laitettiin tämä projekti Simon Angelin kanssa käyntiin ja tuntuu hienolta, että nyt tamma palkitsi tällä tavalla", Räikkä kommentoi. "Kaikki lähti siitä, kun Pete (Petri Salmela) soitti viime syksynä ja piti myyntipuheen, mutta sanoinkin heti, ettei sinun tarvitse. Minä haluan tamman itselleni."

Simo Lamsijärven kasvattama Simon Angel oli alku-urallaan Petri Salmelan omia hevosia, mutta hän halusi vajaa vuosi sitten luopua siitä. Tallilla työskentelevä Johanna Öqvist puolestaan vinkkasi asiasta kaverilleen Pia Räikälle ja Porissa parivaljakko vihdoin onnistui täydellisesti.

Tarina sai alkunsa kuitenkin jo paljon aikaisemmin.

"Simo on tuttujani ja olen nähnyt Simon Angelin ensimmäisen kerran maitovarsana emänsä Super Angelin alla. Kun puhelin sitten viime lokakuussa soi, järki saattoi miettiä, mutta suu sanoi heti kyllä. Salmelassa oltiin tyytyväisiä, että Simon Angel tuli minulle ja pohjoisessa onkin jännätty sekä toivottu, että onnistuttaisiin."

Ihan puskista Porin napakymppi ei valmentajalle tullut.

"Tamma ei ole nopea lähdöstä, mutta on tehnyt jo pidemmän aikaa selistä hienoja lopetuksia. Se ei ole millään tavalla esimerkiksi riippuvainen keulapaikasta ja oikeastaan eturivin paikat ovat aina hirvittäneet minua. Välillä on tullut laukkoja ja sellaista pelkäsin tänäänkin. Onneksi sitä ei kuitenkaan tullut."

Antti Ala-Rantalan valmentama norjalaisruuna Haukeli Expressen palasi kahden hutistartin jälkeen voittokantaan kiertämällä Toto5-pelin avauksessa ykköseksi. Ruuna tekee Suomessa uutta tulemistaan, sillä Porin ykkössijan jälkeen taulussa komeilee kolme napakymppiä.

Kierroksen pankki Perfect Chapman haki avauspuolikkaan täytyttyä kärkipaikan haltuunsa. Sen jälkeen kyvykäs tamma piti haastajat varmasti kurissa. Kaisa Toivosen kaksikko Easy Come Easy Go ja Lapland Royal nappasivat lähdössä muut totosijat.

Ala-Rantalan show jatkui neljännessä kohteessa. Vuosi sitten hurjasti viidellä voitolla Suomessa aloittanut M.T.Master Don tuli ilman ykkössijoja taulussaan Poriin, mutta nousukuntoinen ruuna rikkoi vihdoin kauden 2021 kuparisen.

"Välillä on vastustanut, joten isolle kimpallekin hienoa, että nyt onnistuttiin. M.T.Master Don esitti jo Härmässä tulemistaan. Päätin jäädä 2. ulos suosikin taakse, kun muutoin olisi pitänyt lähteä kiriin jo 700 ennen maalia. Hevonen on ollut vähän ylivireä kotona treeneissä ja välillä on syömisen kanssa ollut ongelmaa, mutta kesällä hevonen oli mainio myös viime vuonna", Ala-Rantala sanaili.

Kierroksen päätti Karoliina Mustamon valmentama ja Kim Åkerlundin ohjastama Pancke Rocks.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi