Toimitusjohtaja Jesse Laaksonen (oik.) ja kilpailupäällikkö Juha Järvenpää (vas.) muodostavat Porin ravien uuden ykkösketjun.
Toimitusjohtaja Jesse Laaksonen (oik.) ja kilpailupäällikkö Juha Järvenpää (vas.) muodostavat Porin ravien uuden ykkösketjun.Kuva: Porin ravit

Porin ravien alkamisaika muuttunut – ”Tässä kohtaa varmaan yllättävän merkittävä asia”

Perjantaina ravataan Porissa ja Kaustisella.

Perjantaina kotimaassa ajetaan kahdet ravit. Illan pääraveja isännöi Porin ravirata, joka joutui perumaan parin viikon takaiset harjoitusravit rataolosuhteiden vuoksi. Päätöksen perumisesta teki Satakunnan hevosjalostusliitto, joka vastaa alueen harjoitusravien järjestämisestä.

Perjantaina perumisen vaaraa ei ole, vaikka olosuhteet länsirannikolla ovatkin tähän vuodenaikaan haastavat. Ravien alkamisaikaa kuitenkin siirrettiin tunnilla. Illan ensimmäinen lähtö starttaa ohjelman mukaan kello 19.12, ja Toto5-pelin käynnistävä neljäs lähtö on luvassa kello 20.15.

”Eilen kello seitsemän jälkeen tallusteltiin rataa ympäri. Se oli oikeastaan erinomainen vuodenaikaan nähden”, Porin raviradan toimitusjohtaja Jesse Laaksonen vakuuttaa.

”Alkamisajan siirto tunnilla on tässä kohtaa varmaan yllättävän merkittävä asia. Silloin ollaan lähellä nollaa astetta, niin rata pysyy tiiviinä.”

Porin raviradan ratamestari Sipi Erkkilä kertoi Hevosurheilulle torstaina, että töitä olosuhteiden takaamiseksi on tehty hartiavoimin.

”Ensin kuorittiin radalta jäät pois, sen jälkeen on avattu ja pesty sadeviemärikaivoja, perjantaina ajetaan vielä pikkaisen uutta pintaa. Tietystikään se ei ole tähän aikaan vuodesta mikään ennätysnopea, mutta kyllä siinä pystytään kilpaa ajamaan.”

Porin perjantain ravit kulkevat nimellä ÄIJÄ-ravit. Laaksonen kertoo, että kyseessä on vanha konsepti, jota on hieman muokattu.

”Halusimme tuoda sen hieman erilaisena takaisin. Aiemmin pääsylippuun sisältyi rajaton määrä mietoja alkoholijuomia, mutta nykyään määrä pitää rajata. Sen vuoksi meillä on kahta erilaista lippua myynnissä. Niihin sisältyy eri määrä mietoja alkoholijuomia”, Laaksonen kertoo.

Ravintola-asiakkaille on myös järjestetty ohjelmaa illan ajaksi. Ohjastajana itsekin toimiva Miia Salminen haastattelee ravintolassa meritoituneita ammattikuskeja, mutta haastateltavia ei ole vielä lyöty lukkoon.

”Kun alkamisaikaa siirrettiin tunnilla, sieltä olisi tulossa useampia ohjastajia.”

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi