PowerParkin ravikausi päättyy suurtapahtumaan.
PowerParkin ravikausi päättyy suurtapahtumaan.Kuva: Anu Leppänen

PowerParkin ravikausi huipentuu klo 17 alkaviin Rekkaraveihin - "Kaukaisimmat vieraat tulevat Englannista ja Italiasta"

PowerParkin kauden päätösravit kantavat nimeä Rekkaravit, sillä radan läheisyydessä järjestetään suuri Power Truck Show, joka kerää paikalle kävijöitä ympäri Eurooppaa.

"Power Truck Show on nyt jo varmaan toistakymmentä vuotta ollut meidän kesän suurimpia tapahtumia. Parhaina vuosina kävijöitä on ollut yli 30 000 kahden päivän aikana. Useasti on haluttu järjestää ravit tapahtuman yhteydessä, sillä ravirata-alueella majoittuu viikonlopun aikana reilut parisataa asuntovaunua", PowerParkin isäntä Pekka Lillbacka kertoo.

"Me emme ole tapahtuman varsinaisissa kuljetusalanmessuissa sekä ajoneuvonäyttelyssä järjestävänä tahona, mutta tietojen mukaan noin 400 näyttelyautoa on tulossa viikonlopuksi PowerParkiin. Englannista ja Italiasta ajoneuvojensa kanssa tulevat ovat kauimpaa. Kävijöitä tulee myös ainakin Saksasta, Ruotsista, Norjasta ja tietysti Suomesta", hän jatkaa.

Aikaisempina vuosina kävijät ovat Lillbackan mukaan löytänyt mukavasti myös raveihin ja sitä hän toivoo nytkin.

"Kyllä meillä on tavallisesti ollut hyvin kansaa paikalla, varsinkin kun leirintäalue on aivan raviradan läheisyydessä. Tämän illan raveihin on ilmainen sisäänpääsy ja onneksi ainakin keli suosii."

Perjantaina Lillbackan omasta tallista PowerParkin radalla starttaa Tuomas Pakkasen ohjastama Wauhti.

"Suuria odotuksia sen suhteen ei ole, sillä starttiväli on taas turhan pitkä. Vähän huonosti on ollut sopivia sarjoja mihin ilmoittaa hevosta. Vastuksenkin puolesta kovassa porukassa rahasija tyydyttäisi", Lillbacka sanoo.

Lisäksi koelähdössä nähdään Antti Ojanperän treenissä oleva 3-vuotias Wölle, joka on Lillbackan omistama ja kasvattama Norjassa syntynyt kylmäverinen.

"Siitä en tiedä oikeastaan yhtikäs mitään. Tämän tapahtuman ja muiden töiden ympärillä aika on kulunut tällä viikolla, joten en ole edes ehtinyt soittaa Antille", hän naurahti.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi