Derbyvoittaja Magical Princess osaa ottaa yleisönsä. Kannen kuva: Jarno Unkuri
Derbyvoittaja Magical Princess osaa ottaa yleisönsä. Kannen kuva: Jarno Unkuri

Prinsessa ja Heinäpään herra – ”On mukavampi voittaa kuin hävitä”

Lämminveristen derby oli toista vuotta peräkkäin Pekka Korven ja kiltin tamman juhlaa. Magical Princess otti omansa ja An-Dorra varmisti Maharajahin tyttärille kaksoisvoiton. Tutustumme myös Heinäpään herraksi kruunattuun Maria Kurttilaan.

Tuulinen derbypäivä paistoi lämpimimmin Pekka Korvelle, jonka tallikämpän pöydälle Jokikunnan Tilan hevosenhoitaja Jenny Jalasti kantoi pokaaliröykkiötä. Derbyravit olivat päättyneet ja hiljenevällä tallialueella parveili enää pääasiassa voittajia ja toimittajia.

Korven tallilla kävi kuhina. Pöytä-TV:stä näkyi, kuinka tallin päävastustajiin kuuluneen An-Dorran Reino Palomäki muotoili parhaillaan kakkossijasta, että ihminen pyrkii voittamaan.

"Siinä se tuli. On mukavampi voittaa kuin hävitä", Korpi hymyili.

Samoin kuin suomalaisen raviurheilun historiaan, Korven nimi sukeutuu vahvasti myös derbyyn. Ensimmäisen derbynsä hän voitti 1977 niin ikään tamma Viking Waylla. Lauantainen voitto oli Korvelle valmentajana kuudes sekä ajajana viides.

Ratkaisevin tekijä tämänkin vuoden saavutukselle löytyi Korven mukaan aisojen edestä.

"Hevonen aina ratkaisee, ja päivän kunto ja miten se juoksu lähtee kulkemaan.”

Harrastajaohjastaja Maria Kurttila voitti Heinäpään Herruuden ja sai nimensä vaikuttavaan kunniatauluun.

Neljän osalähdön ohjastajakilpailussa vastassa oli joukko kokeneita konkareita. Miten kilpailu Kurttilan osalta sujui? Entä miten hän päätyi ravituomariksi? Miksi Kurttila on halunnut pitää raviurheilun aina pelkkänä harrastuksena? Mikä häntä lajissa erityisesti viehättää? Istuuko hän mieluummin kärryillä vai montésatulassa? Keskiviikon Hevosurheilu kertoo.

Hevosurheilu palvelee sekä printti- että digiversiona.

Digilehden voi lukea missä päin maailmaa tahansa. Kätevästi digilehteä lukemaan pääsee lataamalla Hevosurheilun Apin sovelluskaupasta. Palveluun kirjaudutaan asiakasnumerolla, joka löytyy paperilehden osoitetiedoista postitoimipaikan jälkeen tai tilauslaskustasi (kirjoita asiakasnumero ilman ensimmäisiä nollia). Postinumero toimii salasanana.

Tilaa lehti täältä.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi