Propulsionia juhlittiin Finlandia-ajon voittajana vuonna 2016. Nyt 110 000 euron ykköspalkintoa uhkaa takaisinperintä.
Propulsionia juhlittiin Finlandia-ajon voittajana vuonna 2016. Nyt 110 000 euron ykköspalkintoa uhkaa takaisinperintä.

Propulsion-vyyhdin "Suomen haara" antidopingtoimikuntaan

Suomen Hippoksen hallitus haluaa asiantuntijalausunnon ennen Propulsionin Suomessa juoksemien palkintorahojen kohtalosta päättämistä.

Ruotsissa Propulsionin kaikki kilpailusuoritukset mitätöitiin sille nuorena Amerikassa tehdyn ja nyt toteen näytetyn, Euroopassa kielletyn hermokatkaisun seurauksena. Palkinnot jaettiin joulun alla uusiksi, ja niistä on lähetetty lasku Propulsionin omistajalle Stall Zetille.

Kilpailusuorituksiin Suomessa ja Ranskassa Ruotsin keskusjärjestö Svensk Travsport ei ottanut päätöksessään kantaa. Suomen Hippoksen hallitus päätti perjantain kokouksessaan pyytää asiaan lausuntoa antidopingtoimikunnalta. Palkintojen takaisinperintään ei ole Suomessa vielä ryhdytty.

”Jos jossain asiassa, niin tässä täytyy pykälien olla kohdallaan. On olemassa epäilys ja näytöt antidoping-säännösten vastaisesta toiminnasta, mutta on myös ennakoitavissa, että juristien kanssa vielä katsotaan, miten kaikki oikein meni. Teemme yhteistyötä Ranskan kanssa, mehän olemme samassa tilanteessa”, väistyvä hallituksen puheenjohtaja Juha Rehula kommentoi.

Propulsion sijoittui vuosina 2016-17 Finlandia-ajossa ensimmäiseksi ja toiseksi ja ansaitsi Suomesta yhteensä 165 000 euroa.

Ruotsalainen Aftonbladet uutisoi eilen tiistaina, ettei Stall Zet suostu maksamaan Svensk Travsportin siltä perimää 26,3 miljoonan kruunun summaa mitätöityjen suoritusten palkinnoista.

"Olemme kiistäneet laskun ja sopineet ST:n kanssa, että  mitään oikeusprosessia ei käynnistetä ennen kuin Daniel Redénin vastuullisuusasia on lopullisesti ratkaistu", Redénin asianajaja Jesper Arvenberg kommentoi Aftonbladetille.

Mikäli laskua ei olisi kiistetty, sen maksamatta jättäminen olisi johtanut kaikkien Stall Zetin hevosten kilpailukieltoon. Redénin odotetaan saavan rangaistuksensa muutaman kuukauden sisällä. Tahallisesta rikoksesta Redéniä ei syytetä.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi