Propulsion kilpaili Finlandia-ajossa kahdesti: voitti vuonna 2016 ja sijoittui vuonna 2017 toiseksi.
Propulsion kilpaili Finlandia-ajossa kahdesti: voitti vuonna 2016 ja sijoittui vuonna 2017 toiseksi.Kuva: Roosa Lindholm

Propulsion-vyyhti suomalaisittain loppuun käsitelty – ”Arvostettu toimija hoiti vastuunsa niin kuin kuuluu”

Omistaja Stall Zet maksoi Propulsionin uusiksi jaetut 155 000 euron palkintorahat Suomen Hippokselle takaisin.

Kevään 2020 Elitloppet-voiton jälkeen paljastui, että huikean uran Euroopassa tehneellä Propulsionilla ei olisi kuulunut olla Euroopassa lainkaan kilpailuoikeutta sille Amerikassa tehdyn ns. hermokatkaisun johdosta. Vaikka tieto hermokatkaisusta oli tuontipapereissa, Ruotsin keskusjärjestö Svensk Travsport oli rekisteröinyt oriin maahan virheellisesti täydellä kilpailuoikeudella.

Propulsionin kilpailusuoritukset Euroopassa mitätöitiin, ja Ruotsin, Ranskan ja Suomen keskusjärjestöt maksoivat sen kussakin maassa voittamat palkinnot uusiksi. Suomessa summa oli 155 000 euroa, Ruotsissa reilut 2,5 miljoonaa euroa.

Ruotsissa summaa alettiin pidättää Stall Zetin muiden hevosten voittamista palkinnoista, mutta Suomen ja Ranskan keskusjärjestöillä sellaista mahdollisuutta ei ollut. Stall Zet hoiti kuitenkin nyt velvoitteensa oma-aloitteisesti.

”Pohdimme yhdessä Ranskan keskusjärjestön Le Trotin kanssa, miten pitäisi toimia, ja pidimme toisiamme ajan tasalla. Vuodenvaihteessa saimme kuulla, että velvoitteet Ranskaan oli hoidettu, ja nyt mekin saimme rahamme”, Suomen Hippoksen toimitusjohtaja Sami Kauhanen vahvistaa.

”Osasimme odottaa tätä, koska Ruotsin palkintojen pidättämistäkään ei ole riitautettu. Erittäin arvostettu alan toimija toimi vastuullisesti ja hoiti vastuunsa niin, kuin tällaisessa tapauksessa kuuluu. Hienoa oli myös huomata, että keskusjärjestöjen välinen yhteistyö toimii.”

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi