Diamond Combon tänä kesänä kilpailusarjan finaalista voittama loimi ja ruusuke.
Diamond Combon tänä kesänä kilpailusarjan finaalista voittama loimi ja ruusuke.Kuva: Anu Leppänen

Propulsionin kolmevuotissarja saa jatkoa ja huipentuu heinäkuussa finaaliin Vermossa

Vermo tiedottaa, että kolmivuotiaat Suomessa syntyneet lämminveriset pääsevät kilpailemaan Propulsion 3-vuotissarjan 25 000 euron palkinnosta myös ensi vuonna.

Karsintalähtöjä ajetaan vuonna 2024 neljä. Teivo aloittaa karsinnat kesäkuun puolivälissä. Härmä, Kajaani ja Lappeenranta ovat muut karsintaradat. Finaali juostaan Vermossa keskiviikkona 17. heinäkuuta. Karsintojen ykköset ovat 5000 euroa. Koko kilpailusarjan palkintopotti on lähes 100 000 euroa. Karsintojen kolme parasta jatkaa finaaliin. Hevonen voi osallistua vain yhteen karsintalähtöön. Loppukilpailussa kaikki lähtöradat arvotaan.

”Stall Zetin Daniel Redén ja Johan Arneng olivat erittäin tyytyväisiä tämän vuoden kilpailusarjaan. Hevosia ilmoitettiin mukaan hyvin, ja finaali oli jännittävä. Jyväskylä oli ehdolla myös tämän vuoden finaaliradaksi. Siellä järjestetään Kuninkuusravit heinäkuun lopussa. Se on suomenhevosten suurjuhla, ja kunnioitamme sitä ja lähdimme etsimään uutta finaalirataa. Vermosta löytyi sopiva finaalipäivä, jossa jo aiemmin oli 3-vuotiaiden suurkilpailu. Propulsion 3-vuotissarjan finaali juostaan keskiviikkona 17.7. 25 000 euron ykkösellä”, Tapani Raunio kertoo Vermon tiedotteessa. Raunio on ollut Suomen päässä järjestämässä kilpailusarjaa.

Vermon kilpailupäällikkö Jarkko Korhonen sanoo, että uusi suurkilpailu osuu hyvin pääradan heinäkuiseen tarjontaan.

”Alun perin tuona päivänä oli tarkoitus ajaa perinteinen Kolmivuotispokaali, jolle löytyi paikka elokuun alusta. Kisat tukevat toisiaan, ja kolmivuotiaille on nyt kesällä hyvin tarjontaa”, Korhonen toteaa. ”Aiomme järjestää Propulsion-finaalipäivälle myös jotain ekstraohjelmaa katsomon puolella.”