Timo Niemelän askel aamutalliin ja raveihin nousee yhä iloisesti. Hän toivoo muiltakin positiivista otetta upeaan lajiin. Kuva: Jarno Unkuri
Timo Niemelän askel aamutalliin ja raveihin nousee yhä iloisesti. Hän toivoo muiltakin positiivista otetta upeaan lajiin. Kuva: Jarno Unkuri

Pyöreitä täyttävä Timo Niemelä: ”Meillä on todella hieno laji”

Kempeleläinen valmentaja Timo Niemelä täyttää tänään huhtikuun 21. päivänä pyöreät 60 vuotta.

Hän on tunnettu muun muassa Timo Nurmoksen varsojen alkumetrien valmentajana, ja kaimojen yhteistyö on jatkunut jo kaksi vuosikymmentä. Moni raviratojen valloittaja on opetellut lajin perusasiat Niemelän tallilla, myös maailmantähti Readly Express.

”Varsan perustyötä on tässä pääasiassa vuodet tehty. Omista kilpahevosista mukavia piristyksiä olivat muun muassa 80-luvulla Black Diamond, sen jälkeen Mr Falcon ja viimeisen vuosikymmenen aikana Rydens Hope”, Timo Niemelä kertoo.

Rydens Hope juoksi ennätyksen 13,1aly, 16 voittoa ja yli 76 000 euron voittosumman.

Tällä hetkellä Niemelällä on tallissa 35 hevosta, joiden joukossa on liuta varsoja, muun muassa Ready Cashista ja Muscle Hillista, ja niiden lisäksi muutama kilpahevonen. Hän kertoo nuorison olevan lahjakasta.

”Lupaavalta näyttää, mutta järjestykseen niitä ei voi laittaa. Mielestäni ylipäänsä on vaarallista laittaa varsoja niin koville, että tiedetään, mitä ne menevät. Varsatreenaukseen kuuluu se, että jokaiselle annetaan mahdollisuus. Mielenkiintoisia ovat myös vähän vanhemmat suomenhevosemme Huiskeri ja Helmi-Huki.”

Valmentaja kertoo, että vuosikymmenet eivät juuri ole muuttaneet häntä. Hän tuntee edelleen samaa intohimoa työtään kohtaan ja lähtee yhtä innokkaana aamulla talliin.

Yhden asian hän kuitenkin toivoisi alan piirissä muuttuvan.

”Kun raviurheiluna olemme esillä, puhumme liikaa ongelmista. Kuinka esimerkiksi hevosenomistaminen ei ole kiinnostavaa tai ei ole katsojia. Näen lajin paljon positiivisemmin ja paljon innostuneita sen ympärillä”, hän pohtii. ”Toivon, että positiivisia juttuja tuotaisi enemmän esille, sillä meillä on todella hieno laji.”

Timo Niemelän haastattelu julkaistiin viime viikolla ilmestyneessä Hevosurheilussa

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi