Pyörylän Paronin menestysputki sai jatkoa lauantaina. Kuva: Anu Leppänen.
Pyörylän Paronin menestysputki sai jatkoa lauantaina. Kuva: Anu Leppänen.

Pyörylän Paroni piti voimahevoset ojennuksessa Kavioliigassa – ”Ketsuppipullo aukesi”

Loppukauden kiintotähden Pyörylän Paronin dominoima Kavioliigan osalähtö huipensi Turun ravikierroksen lauantaina Metsämäessä.

”Syksyhän on mennyt loistavasti. Ketsuppipullo aukesi”, valmentaja Leo Mönttinen totesi ratahaastattelussa ruunan erinomaisesti sujuneesta loppukaudesta.

”Kevät oli vaikea, oli koronatauko. Keskikesällä hevonen ei ollut ihan niin hyvä, mutta sitten hevonen rupesi väläyttelemään, että tämä rupeaa tästä tulemaan. Näitä lähtöjä me nyt ajetaan, jos ei mitään karmeita pakkasia tule.”

Johtopaikka on usein valttia avoimen sarjan lähdöissä, ja sitä se oli Metsämäessäkin. Iikka Nurmonen latasi Pyörylän Paronilla keulaan kiihdytyksessä, jossa Välähdys laukkasi ja jäi pääjoukosta. Rokin Maxi eteni kolmannen radan kautta johtavan rinnalle ohi Morisonin. Sheikki seurasi neljännessä ulkoparissa. Avauskierros mentiin 24,5.

Isoa muutosta ei marssijärjestykseen tullut loppusuorallakaan. Väkivahva Morison pääsi puolen hevosenmitan päähän ja Rokin Maxi pysyi tototaistossa maaliin asti.

”Hevonen on hyvin mennyt keulasta, niin ajattelin, että ajetaan sinne”, Kavioliigan oranssiin brändiväriin taas tutustumaan päässyt Iikka Nurmonen perusteli ratahaastattelussa. ”Jos Välähdys olisi heti tullut rytinällä rinnalle, olisi pitänyt ajatella uudestaan. Hevonen tuntui nyt niin hyvältä, että ei ehkä jatkossa tarvitse miettiä, että annetaanko keula pois.”

Lauantain Kavioliigalähdössä 2100 metriä tuloksella 25,6a juossut ja 7 000 euroa tienannut 10-vuotias Eeva Johanssonin ja Leo Mönttisen Pyörylän Paroni nosti voittosummansa jo 292 305 euroon. Hevosta hoitaa Kristiina Kivistö.

Lue lisää Toto75-kierroksen kohteena juostusta Prix du Nordista täältä.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi