Qiulius On Stage on vaativan tehtävän edessä ensi keskiviikkona, kun se tavoittelee paikkaa derbyfinaalissa.
Qiulius On Stage on vaativan tehtävän edessä ensi keskiviikkona, kun se tavoittelee paikkaa derbyfinaalissa.Kuva: Anu Leppänen

Qiulius On Stagelta loistava kenraaliharjoitus ennen derbykarsintoja – ”Viikkoa ennen alkaa jännitys, joka kasvaa aina lähtöauton irtoamiseen saakka”

Teivon tiistairavit ravattiin kosteissa olosuhteissa, mutta se ei haitannut ainakaan Qiulius On Stagea.

Illan seitsemäntenä lähtönä kilpailtiin 1600 metrin ryhmäajo enintään 17 000 euroa tienanneille lämminverisille.

Kiihdytyksessä useampi hevonen lankesi laukalle, ja nopein oli viitosradalta startannut Club Nord Yankee, joka sujahti Tapio Perttusen ohjastamana keulaan. Kakkosradalta matkaan lähtenyt Qiulius On Stage nousi toisen radan veturiksi matkattuaan 13,5-vauhtisen avauspuolikkaan sisäradan kolmantena hevosena.

Vaativa paikka johtavan rinnalla ei kuitenkaan syönyt Nina Pettersson-Perklénin valmentaman ruunan taistelutahtoa. Viimeisessä kurvissa Seppo Markkula katseli ympärilleen sen näköisenä, että voimia on vielä varastossa. Maalisuoralla Qiulius On Stage vyöryi väkevästi johtohevosesta ohi ja torjui vielä ulkoa hyvin kirineen Speedy Scionin ohitusyrityksen. Voittoaika oli 15,4aly.

”Tämä esitti jo viimeksi hyvän juoksun. Olin luottavainen hevosta kohtaan. Tämä on rauhallinen hevonen, joka tyytyy menemään rauhassa tuollakin paikalla”, voiton ohjastanut Seppo Markkula sanoi voittajahaastattelussa.

”Voi olla, että tänään oli helpompi ajaa tuossa (vapaalla radalla). Se lähti, kun vedin korvat auki ja vastasi hyvin maaliin saakka.”

Qiulius On Stagen omistaa 10 henkilön muodostama Stall Roma, jonka edustajana toimii hevosen yhdessä Anne ja Keijo Kortesmaan kanssa kasvattanut Jan Sundberg.

”Koko kesä on mennyt pilalle kasvun takia, kun hevonen rupesi keväällä kasvamaan lisää mittaa. Nyt maistuu sitäkin makeammalta, jos syksy olisi menestyksekkäämpää”, puhelimitse tavoitettu Sundberg toivoo.

”Toivottavasti ruuna pysyy terveenä ja pääsee näyttämään kykynsä. Se varmasti parantaa, kun saa startteja alle.”

Kasvattajakolmikko osti kimpassa Qiulius On Stagen emän Super On Stagen vuonna 2013. Kaksi vuotta sen jälkeen syntyi trion ensimmäinen yhteinen kasvatti. Pearl On Stage aloitti uransa lupaavasti, mutta vaivat pakottivat sen sivuun kilparadoilta.

”Sillä oli jalan kanssa sanomista, joten astutimme sen. Se oli tosi lahjakas, ja toivottavasti tästä nuoremmasta veljestä tulee vähintään yhtä hyvä.”

Sunderg arvelee, että Qiulius On Stagen rahkeet saattavat hyvinkin riittää isosiskon saavutusten lyömiseen. Ensi keskiviikkona siihen on jo mahdollisuus, kun taustajoukot pääsevät jännittämään toden teolla, miten ruunan käy Vermossa ravattavissa derbykarsinnoissa.

”Toivotaan, että saadaan hyvä rata ja helpohko lähtö, ettei jouduta kovimpia vastaan heti. Pearl On Stage oli derbykarsinnoissa pari vuotta sitten, joten tiedän, että keskiviikkona jännittää varmaan hirveästi. Viikkoa ennen alkaa jännitys, joka kasvaa aina lähtöauton irtoamiseen saakka.”

Koivuselle tupla T5-lähdöissä

Mikko Rasin valmentama Pope vei voiton Toto5-pelin avauskohteena toimineessa enintään 80 000 euroa tienanneiden lämminveristen 2100 metrin ryhmäajossa. Ruuna iski terävällä kirillä ohi keulassa ravanneesta Real Redistä ja johtavan takaa turhan myöhään tilaa saanutta, mutta hyvin spurtannutta Questionmark Me:tä.

Questionmark Me:n pussiin juuttuminen ei pilannut Olli Koivusen iltaa, sillä hän napppasi täysosumat kahdessa seuraavassa lähdössä. Ensimmäinen tuli dramaattisten vaiheiden jälkeen, kun ensin Mutrin Riksu laukkasi viimeisellä takasuoralla keulasta, sitten selvässä johdossa ravannut Vildelli sortui väärälle askellajille maalisuoralla, jonka myötä voiton vei Mikko Kallin valmentama ja Koivusen ohjastama Metku Maikki.

Seuraavaksi turkulaiskuski kaarsi voittajakehään isänsä Harrin valmentamalla Rarity Redillä. 20 metrin pakilta startannut ruuna räväytti kolmannesta ulkoa komealla kirillä kärkeen. Voitto oli sille jo kauden seitsemäs.

Enintään 28 500 euroa tienanneiden lämminveristen 2100 metrin kisa oli Grace Pezzon näytöstä. Tamma johti vaivatta juoksun jokaista metriä. Kauden toisen voiton napanneen Grace Pezzon valmentajana toimii Ilpo Mänty, joka myös omistaa hevosen.

Muissa lähdöissä voittajia olivat Pro, Aura River, Credit To Dream ja Klarizza.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi