Niko Jokela taituroi Quastellan yllätysvoittoon Torniossa.
Niko Jokela taituroi Quastellan yllätysvoittoon Torniossa.Arkistokuva: Totofoto

Quastellan ennätys koheni voittokisassa hurjasti

Niko Jokelan ajokki Quastella voitti Toto4-avauskohteen Torniossa yllättäjänä.

Niko Jokela otti Quastellan kanssa kiihdytyksessä keulapaikan itselleen. Pian takamatkalta matkaan lähtenyt Paradise Rain iski kimppuun, mutta vetojuhdan paikka ei vaihtanut omistajaa. Quastella sai vetää sen jälkeen rauhassa, kunnes lisäsi kirilenkillä tempoa. Tuloksena oli lopulta oikein helppo ykköstila.

Sami Tervon valmentaman ja omistaman Quastellan ennätys kirjataan nyt lukemin 16,9, 6-vuotiaan tamman aikaisempi paras noteeraus oli 19,3.

"Ekan tuhannen annoin mennä mitä hevonen tykkäsi mennä. Valmentajalta tuli tietoa, että hevonen on tasavauhtinen ja vahva, joten kirilenkillä alettiin vauhtia kiristämään", Niko Jokela kertoi. "Tamma meni hyvän tuloksen ja sillä saattoi jäädä varaa. Se meni ilman etukenkiä, joka sopi tälle varmaan tosi hyvin."

Quastellaa oli pelattu tasaisessa koitoksessa viiden prosentin verran.

Markku Ranta kuskasi The Chief Of Romen toiseksi. Mauri Jaara oli Eko Joyfulin kanssa kolmas.

Toto4-2: Yllätysvoittajien voittokulku jatkui, kun Gilmour veti lyhyellä matkalla alusta loppuun.

John Östmanin ajama Gilmour otti tiukassa alkurynnistyksessä keulapaikan. Avauspuolikas venähti kerrassaan 10,0-lukemiin ja kierros hurjasteltiin vielä 12,0-vauhtia. Vauhdinpito ei tuntunut Gilmourin jaloissa lopussa, vaan se irrotti muista oikein varmasti voittotuloksella 12,7a / 1600 metriä.

Jaakko Alamäen kuskaama October Kronos otti kakkosrahat ennen Tristan Toroa. Suosikki Riordan Kronos oli pitkään pussissa, eikä pystynyt parantamaan lopussa.

Toto4-3: Lovetownin ja Pellisten ryöstöretki pohjoiseen jatkui voitokkaasti, kun Rovaniemen täysosuman jatkoksi tuli voitto myös Torniossa.

Lähtörynnistys oli neljän osallistujan toimesta tiukka. Lopulta keulassa päästeli Jukka-Pekka Niskasen ajama Kenneth Sisu. Kenttä kääntyi kuitenkin, ja lähdön suosikkikaksikko Lovetown - Only Eyes Broline rynnisti voittomatsiin. Jälkimmäisen laukattua maalisuoran alussa lipui Marko Pellisen ajama Lovetown voittoon helposti.

"Hevonen ei ollut niin hyvä kuin Rovaniemellä, mutta sillä on niin hyvä luokka, että hoitelee näitä lähtöjä, vaikkei niin hyvä olisikaan", Marko Pellinen muistutti veljensä Mika Pellisen valmentamasta ja omistamasta ravurista.

Kari Alapekkala oli toinen Diffarn Amin kanssa. Toni Granathin ajama Dominum rynnisti kolmosrahoille.

Toto4-4: Viime starteissaan kovaa kuntoa esittänyt Ambrogio onnistui kahden kakkossijan jälkeen voiton arvoisesti.

Alkumatkasta keulapaikka vaihtoi omistajaa tiuhaan tahtiin. Veijo Suopanki johti sisäradalta lähteneen Simon Showtimen kanssa alun, mutta M.T. Inxs eteni kärkeen 1. takasuoralla. Lopullinen keulanimi oli Carro's Gift, joka pisteli puolireipasta tahtia.

Mauri Jaaran ajama Ambrogio veti toisen radan letkaa, josta kierroksen pelipankki jyräsi hallittuun voittoon tuloksella 15,0a / 2100 m.

"Ambrogio on riski hevonen, joka kompuroi mielestäni voittonsa viimeksi. Se tykkää tasaisesta vauhdista ja rehellisesti tulee perille. Kurvissa aukaisin korvat, tuntui että edelle se menee", Mauri Jaara totesi.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi