Queen Of Piratesin meno oli keulajuoksulla tällä kertaa hurjaa.
Queen Of Piratesin meno oli keulajuoksulla tällä kertaa hurjaa.Kuva: Pekka Salonen

Queen Of Pirates teki elämänsä juoksun Vermossa – Varsova valiojuoksijaksi

Antti Teivaisen kuskaama Queen Of Pirates intoutui mahtijuoksuun Vermon lyhyessä ryhmässä, jossa sooloili keulapaikalta parhaaksi ja teki samalla roiman ennätysparannuksen. Varsova paransi sekin lähdössään niin ikään ennätystään roppakaupalla.

Antti Teivainen löi kanssakilpailijoilleen luun kurkkuun kiihdytyksessä, kun latasi kuutosnumerolla kisanneen Queen Of Piratesin kyselemättä keulaan ohi sisäpuolelta avanneiden.

Queen Of Pirates ei onnistunut maaliskuussa Vermossa täydellä matkalla keulataktiikalla, mutta nyt tilanne oli kesäkelissä ja lyhyellä matkalla toinen. Tamma kiskoi 08,5-vauhtisen avauksen jälkeen kierroksen 11,0-lukemiin, mutta karkasi siitä välittämättä ylivoimaykköseen.

Queen Of Piratesin aikaisempi ennätys koheni 1,3 sekuntia lukemiin 11,8aly.

”Queen Of Pirates on tosi nopea lähtemään, jos haluaa. Keulapaikka saatiin tosi helposti. Startissa se tuntui niin pörhäkälle ja oli meneväisen oloinen, että kokeiltiin keulasta. Vauhti oli kovaa, mutten ollut huolestunut. Tammalla oli hyvä huumori, kun se pyöritteli korviaan matkalla.”

Queen Of Pirates viiletti yllätysvoittoon jenkkivaunut perässä.

”Olisikohan ne lisäboostia tuonut. Hevonen oli parempi kuin koskaan ennen”, Antti Teivainen latasi.

Varsova palasi tasolleen

Saara Mäkiselle ja Varsovalle uumoiltiin ykkösradan lähtöpaikalta vaikeuksia, mutta vielä mitä. Mäkinen löysi tiensä toiselle radalle, ja yli kierroksen mittaisen kirin kolmannella tehnyt Varsova vyöryi helppoon voittoon ohi keulassa ravanneen Synerin.

Varsova ravasi 2120 metrillä ennätyksensä 24,7a.

”Varsova oli nyt sellainen kuin talvella", Saara Mäkinen iloitsi kotimatkallaan tammastaan. "Välillä sillä oli sävel hukassa, mutta nyt huomasi jo 1. lämmityksessä, että on palaset loksahtanut taas paikalleen. Varsova oli joka paikassa jumissa keväällä, eikä meinannut lähteä millään aukeamaan. Tamma hierottiin vielä viime kisan jälkeen, ja kengitystä viilattiin.”

Varsova ei kaihda ulkoratoja kiertelemistä ilman vetoapuja, päinvastoin.

”Voiton avain oli varmaan, että kukaan ei ehtinyt kääntää eteen. Se lyö käsijarrua päälle, jos joku kääntää kirissä eteen. Se rakastaa sitä, että saa porskuttaa vapaata rataa. Sai hymyssä suin ajella, kun sai ajella vapaata rataa. Sillä saattaa vaihde heittää vapaalle, jos sillä ajaa kaverista ohi, joten ei kannattanut ajaa keulahevosesta ohi aikaisemmin, vaikka olisi päässytkin.”

Varsova voitti Vermossa kaksi tammalähtöä helmikuussa, joten se on antanut jo tänä vuonna melkoiset näytöt kyvyistään.

”Seinäjoki on vahvasti mielessä, ei sitä auta kieltäminen. Tuo hevonen on sellainen, kuten pari viimeistä kuukautta näyttivät, ettei ole itsestään selvää, että sen saa pidettyä tuollaisena. Jännittäviä aikoja elämme, että saadaanko hevosen kroppa pidettyä auki koko kesän. Aika paljon se työtä vaatii.”

Lämminveritammoille oli kaksi lähtöä. Tammatähdessä keulapaikka ei ollut tarjolla Dream Girlille ja Tapio Perttuselle, mutta Olli Koivunen sinne Selene Lunen kanssa myöhemmin pääsi, eikä teräsrouva erehtynyt.

Matalammassa tammaryhmässä Emma Väre kannusti valmentamansa Adannan kirivoittoon suuryllättäjänä.

Voimaliigassa Don Williams marssi oikein selvään ykköstilaan, eikä Sisusarjan voittajaa Tapsan Toivoakaan tarvinnut maalikameran kuvasta tarkistaa.

Enintään 50 montélähtöä ohjastaneiden montékypärät-kilpailusarja käynnistyi Vermossa ratsastaja Amira El Jahirin ja Barista Oakin voitolla. Matias Salon tallin Barista Oak kisasi Suomessa ensimmäistä kertaa. Suvi Vaittisen ratsastama Callela Everest lopetti ylivauhtisessa kisassa hyvin toiseksi. Heta Huuskola oli kolmantena Johnny Flamen kanssa.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi