Petteri Joen talliin napsahti ykköstila Rovaniemen Toto4-pelin avauskohteessa.
Petteri Joen talliin napsahti ykköstila Rovaniemen Toto4-pelin avauskohteessa.Arkistokuva: Jarno Unkuri

Quick Right avasi Suomessa voitolla

Quick Right debytoi Petteri Joen väreistä voitokkaasti, kun nelivuotias nappasi ykköstilan Rovaniemen Toto4-pelin kärkeen.

Toto4-1: Kari Alapekkalan ohjastama Bone's Star ryöväsi kärkipaikan ensimmäisen kaarteen puolivälissä sisäradan Black Reactionilta ja Jukka-Pekka Niskaselta.

Bone's Star ei saanut rauhoittaa matkavauhtia lyhyen matkan kisassa missään vaiheessa, kun pian kiihdytyksen jälkeen The Chief Of Rome ilmestyä rinnalle virtavana. Markku Rannan ajokki hankki Bone's Starista otteen jo kierros juostuna. Pekka Moilasen valmennettava teki muihin heti eroa, mutta lopussa askel painoi sen verran, että takajoukoista kirinyt Quick Right ehti kalkkiviivoilla ohitse.

”Oli aika huonoja selkiä ja ratkaisuja kuskilla”, Petteri Joki manasi. ”Kauas jäätiin, mutta aika hyvin tuli hevonen loppua. Tarkoituskin oli ajaa kiltisti. Etukäteen oli puhetta, että maili ei ehkä ole tälle mieluisin matka, kun enemmän vahva hevonen.”

Toto4-kierroksen pelatuin osallistuja Quick Right ravasi 1600 metriä aikaan 15,2a.

Mika Jauholan ajokki Almighty Boogie tuli maalisuoran alkua vielä pirteästi, mutta joutui tyytymään lopussa kolmossijaan.

Toto4-2: Tasaisesti veikatussa kylmäveritasoituksessa Markku Kuusela yritti järjestää keulapaikalta yllätyksen Miksutarin kanssa, mutta kirilenkin alussa toiselle ilman vetoapua noussut Tarun Tuhkimo hankki otteen puoli kierrosta myöhemmin.

Tarun Tuhkimo joutui itse puolestaan Caron ja Kari Ylismäen langettaman paineen alle. jolle sai lopussa taipua. Paras ruuti loppuun jäi kuitenkin Timo Niemelän ajokille Camillolle, joka lopetti terävästi voittoon.

"Hevosella on ollut tahdonpuutetta, joten koitettiin ajaa nätisti", Timo Niemelä kertoi poikansa Jonne Niemelän valmentamasta ruunasta. "Kävi mielessä, että kannattaako kääntää ollenkaan, kun hevonen on viimeisellä sadalla metrillä jarrutellut. Tänään se oli hyvä, ja täytyy sanoa, että Jonne tehnyt hyvää työtä. Todella iso voitto oli."

Nelossuosikki Camillon voitto oli uran toinen. Edellisen kerran 11-vuotias voitti Jokimaalla vuonna 2012, kun kisasi uransa ensimmäisen lähdön.

Suosikki Tähti-Pekko laukkasi jo ensimmäisen puolikkaan aikana kahdesti.

Toto4-3: Kari Alapekkalan ajokki Onboard Broline lähti juoksuradalta rivakasti liikkeelle ja nappasi kärkipaikan kyselemättä.

Ville Pohjolan ohjastama Forastero sai puolestaan heikon lähdön ja taivalsi alun kolmatta rataa päästäkseen toisen radan veturiksi. Onboard Broline sai vetää ensimmäiset 500 metriä rauhassa, mutta Forasteron tultua rinnalle tuli tempoa heti reippaasti lisää.

Forasteron prässi puri loppukaarteessa, kun se runttasi kärkeen. Petteri Joen ajokki Saxoi poimi kuitenkin kypsät hedelmät, kun kiri tarkan reissun päätteeki parhaaksi ohi Forasteron.

"Päästiin 2. ulos, mutta katsoin parhaammaksi mennä sisäradalle. Luotin hevosen spurttiin", Petteri Joki perusteli ajotaktiikkaansa Sari Jauhojärven valmennettavan rattailla. "Hevonen oli koko ajan hyväntuntuinen, ja oli oikein makea vesi suussa viimeisessä kaarteessa."

Kolmanneksi pelatuin Saxoi teki voittotuloksen 15,7/2100 metriä.

Toto4-4: Kaarlo A Palojärven ajama Rising Star Boy lähti lujaa matkaan, eikä vetänyt keulapaikalla missään vaiheessa hitaasti. Mika Jauholan kyydittämä Armani Press matkasi kärkihevosen takana.

Johtavan rinnalla taivaltanut Willy Fog hankki keulahevosesta otteen hyvissä ajoin, mutta Armani Press vaani takana kirihalukkaan oloisena. Erkki Paason valmennettava pääsi maalisuoralla tuikkaamaan sisäkautta ja ohitti Willy Fogin niukasti.

Mika Jauhola ohjasti Armani Pressiä ensimmäistä kertaa.

"Olen hevosta seurannut, ja hyvin se on pärjännyt. Se oli lämmityksessä hyvänoloinen. Lopussa oli vähän ihmeissään, että sisältä pitäisi mennä edelle."

Pikkuyllättäjä Armani Pressin kauden avausvoitto tuli ajalla 15,5a/2100.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi