Facebook AM ja Harri Vimpari olivat Raahen kovimman lämminverilähdön voittajavaljakko.
Facebook AM ja Harri Vimpari olivat Raahen kovimman lämminverilähdön voittajavaljakko.

Raahessa ravattiin

Raahen Seudun Hevosystävät järjestivät lauantaina paikallisravit Hummastinvaaran raviradalla.

Samaan aikaan kun Lahden Jokimaalla ajettiin kilpaa isoista rahoista, juoksivat hevoset Pattijoen Hummastinvaarassa 100 euron ykkösistä. Vaikka tavoitellut palkinnot olivat eri suuruusluokkaa, eivät tunteet sitä olleet. Yhtä lailla voittajat riemuitsivat Hummastinvaarassa kuin Jokimaalla ja samalla tavalla epäonnistuneeksi päivän suorituksen kokeneet miettivät, mitä tehdä ensi kerralla toisin.

Jokaisen raviharrastajan tulisi ainakin kerran vuodessa käydä paikallisraveissa. Se voisi avartaa näkemystä, että aivan kuten suurkilpailuja tarvitaan, tarvitaan myös kilpailumahdollisuuksia ruohonjuuritasolle. Paikallisraveissa käynti myös auttaa ymmärtämään, kuinka hurjan panoksen hevosseurojen puuhaihmiset tekevät saadakseen tapahtuman pystyyn. Se ei suinkaan ole ollut vain se kilpailupäivä, sitä varten on tehty suunnaton tuntimäärä valmisteluja. Ainakaan vähäisin työ ei ole sponsorien hankinta. Hummastinvaarassa jokainen voittaja sai loimen ja kolme parasta kunniapalkinnot. Arpajaisvoittoja oli kerätty niin paljon, ettei yksi lähdön väli riittänyt voittajien luettelemiseen.

Eikä urheilullisuuskaan lopulta mitenkään vaatimatonta Hummastinvaarassa ollut. Tänä päivänä on voittaakseen onnistuttava oli ykköspalkinnon etummaisen numeron takana minkälainen nollarivistö tahansa. Päivän kovimman lämminverilähdön voitti Facebook AM, jota ohjasti päivän hattutempun tekijä Harri Vimpari. Hummastinvaara ei ole varsinainen ennätysrata, mutta Facebook AM paransi volttiennätyksensä numeroihin 16,9ke. Facebook AM on ravikuningatar Mokomanin tallikaveri ja sen omistaa Emmi Salmela. Tamma oli hänelle heräteostos, kun työssä nosturinkuljettajana tuli toimeton hetki.

Suomenhevosten kovin sarja oli aikatasoitus ja sen vei Juha Päkkilän ohjastama Perhon Liito. Myrskyvaroitus tulevaan saatiin suomenhevosten nollasarjassa. Viisivuotias Kukkarosuon Vieno avasi uransa hyvällä tyylillä ja voittoajalla 35,3ke. Raahen ravien kaikki tulokset löytyvät täältä.

Alla 20 kuvan kooste Hummastinvaaran päivästä.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi