Radetzky oli vakuuttava myös välierävaiheessa.
Radetzky oli vakuuttava myös välierävaiheessa.Anu Leppänen

Radetzky aloitti Suur-Hollola-välierät - "Korvat kiinni ja pito päällä"

Antti Teivainen suitsutti Radetzkyn suoritusta Suur-Hollola-ajon ensimmäisen välierän jälkeen.

Radetzky pääsi verrattain helpolla, ja teki 12,5-tuloksen ilman ylitöitä. Antti Teivainen kaasutti ruunalla sisäradalta kärkeen ja 10,0-lopetuksessa muilta karkuun. Päätöstuhannen parivaljakko tuli 12-vauhtia.

"Korvat ja laput jäivät vetämättä", Teivainen paljasti. "Kiihdytyksessä ruuna lähti itsestään kovaa, ja se piti ihan omasta halustaan keulat. Sain ohjeet, että kärkipaikalta voi kokeilla, ja ihan pito päällä Radetzky tuli myös loppua."

Hevosen valmentaja Matti Nisonen oli tervettä itseluottamusta täynnä, mutta ei lähtenyt sen kummemmin ennakoimaan tulevaa.

"Viimeiset kolme viikkoa Radetzky on ollut kaiken aikaa todella hyvän tuntuinen", Nisonen kiitteli. "Viime talvena se keräsi itseluottamusta, kun sai Mikalta (Forss) sopivia reissuja. Mitään ei muuteta finaaliin. Juuso Holttisen tallilla vietetään väliyö."

Finaaliin:

Radetzky piti helposti keulat. Piti pakkaa kasassa maalisuoran puoliväliin saakka, jonka jälkeen irtosi hieman muista. Always Ready kiersi 3. rataa, kunnes pääsi 1400 ennen maalia keulan rinnalle. Nyrkkeili ihailtavasti 10-lopetuksessa kakkoseksi. Atupem juoksi porukan viimeisenä. Nousi matkalla 4. ulos, siirtyi An-Dorran perässä viimeisellä takasuoralla 3. radalle ja tulitti maalisuoralla hienosti. Päätöstuhat peräti 11,0. Mask Off oli tukalissa asemissa 3. ulkona jumissa. Sai kreivin aikaan kiritilaa ja kiri huimasti ehtien linjalla neljänneksi.

Lue lisää Suur-Hollola-ajosta sunnuntaina verkosta ja keskiviikkona Hevosurheilun printtilehdestä

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi