Valmentaja Raija Soini ja omistaja Kari Tamio juhlivat Kittan T76-voittoa Kuopiossa joulukuussa 2017.
Valmentaja Raija Soini ja omistaja Kari Tamio juhlivat Kittan T76-voittoa Kuopiossa joulukuussa 2017.Kuva: Juhani Hynynen

Raija Soini huutokauppaostoksestaan: ”Oli kyllä ihan täysi vahinko”

Historia tuntee tapauksia, joissa lippalakin korjaus on tulkittu huutokaupassa korotukseksi ja johtanut jopa loisto-ostoksiin. Vähän sama voi sattua nettihuutokaupassakin.

”Tein Hvalstad Odinista tarjouksen, kun hinta oli matalammalla. Kun huutokauppa oli sulkeutumassa, rupesin katsomaan, mihin hinta oli noussut. Jotain siinä kännykällä sähelsin, ja yhtäkkiä huomasin, että korkein tarjous oli minulla kiinni”, Raija Soini nauraa.

”Toivoin, että joku olisi mennyt vielä yli, mutta kun huutokauppa sulkeutui, tuli onnittelut hevosen ostosta. Oli kyllä ihan täysi vahinko. Yritin olla järjestäjiin yhteydessä, että voiko kaupan perua, mutta mitään ei ollut tehtävissä. Nyt on sitten kyyti tilattu, ja hevonen tulee ensi viikolla Suomeen."

Harmituskin on alkanut pikkuhiljaa haihtua.

”En ollut yhtään ajatellut tällaista summaa (85 000 kruunua) laittaa hevoseen, mutta moni on kehunut ostosta ja ihmetellyt, että miten sait niin halvalla. Ei kai auta kuin putsata treenikärryt pölystä ja alkaa taas valmennushommiin”, rekkaa ammatikseen ajava Raija Soini pohtii.

”Hetken aikaa ehdin olla ilman valmennettavaakin, kun Töyryn Poika lähti ratsuksi ja hyvin montéa mennyt Silica Bank kasvattaja-omistajalle parantelemaan vaivoja. Mutta äiti (Sirkku Soini) on pitänyt tallissa paikkaa vapaana, jos vielä ravihevonenkin tulee.”

”Ja onhan sitä aina haaveillut, että pääsisi ykkössarjoihin mukaan. Nyt voisi olla sellainen hevonen. Vehviläisen Pekkaa meinasin kysyä ajamaan, ja Kärkkäisen Unto ja Kimmo on apuna, jos tulee balanssien kanssa ongelmia”. Raija Soini suunnittelee.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi