Santtu Raitala ohjastaa huimaa kautta.
Santtu Raitala ohjastaa huimaa kautta.Anu Leppänen

Raitalalla neljän sadan raja häämöttää – Teivossa kolme onnistumista lisää

Ennätykset ovat tehty rikottaviksi, ja omia aiempia ennätyskausia Santtu Raitala rikkoo tänäkin vuonna. Teivossa tuli tarkkojen ajojen palkintoina kolme voittoa lisää.

Raitalan onnistuneen iltapuhteen kolmesta ensimmäinen ja samalla kauden 352. ykkönen tuli syyskaudella pienistä käynnistymisvaikeuksista kärsineellä Bridge Commanderilla. Juho Ihamuotilan valmennettava malttoi nyt kriittiset hetket aiempaa paremmin ja sai lopulta kontrolloida ratkaisuvaiheet johtopaikalta.

”Tälle syyskaudelle hevoselle on tullut muutama sellainen epäonnistuminen, mitä osattiin vähän pelätäkin, koska Bridge Commander tarvitsee kilpailurutiinia uuden periodin koittaessa”, Santtu Raitala muistutti voittajahaastattelussa. ”Tällä erää tuntuu vielä siltä, että kun hevosella oli epäonnistumisia alla, se ehkä vaikuttaa myös vähän sen psyykkeeseen. Siksi on kiva saada tällaisia onnistuneita startteja alle ja sitä kautta lisää itseluottamusta.”

”Tuntui ensimmäisellä kierroksella koko ajan siltä, että keulapaikka voi olla meidän haettavissa, mutta yritin edetä sinne mahdollisimman tasaista ja varmaa vauhtia, ettei hevoselle tule mitään turhia askelrikkoja. Kärkipaikalla se meni motivoituneen tuntuisesti ja vastaili siitä helposti.”

Neljän kuukauden tauolta palanneen ja johtopaikalla tasaista 17-tempoa vetäneen My Matchin osakkeet näyttivät romahtavan jo viimeisellä takasuoralla. Keskipitkän matkan ratkaisuvaiheista tuli värikkäitä, sillä keulaan viimeisellä takasuoralla räväyttänyt Top Class Kemp hiljensi päätösmetreillä tuntuvasti. Sen kannasta jo pudonnut My Match kuroi uudelleen välimatkan umpeen ja ehti juuri maalilinjalle edelle.

”Top Class Kemp kun meni pätkällä ohi, tuntui jo siltä, että peli on voiton suhteen pelattu”, Raitala myönsi. ”My Match ei pystynyt siihen rytminvaihdokseen lainkaan, mutta toinen hiljensi viimeisellä 50 metrillä, ja tämä venytti sitten päänsä ensimmäiseksi.”

Kolmannen tolpan toi Tiina Koskisen tallin 5-vuotias kylmäverinen Järvsö Nilsingemar, jolla Raitala ajoi ensimmäistä kertaa. Kolmannesta ulkoa kierroksen verran kirissä ilman selkää tahkonnut ruuna puristi loppumetrit hieman keulassa vetänyttä Porttikallion Ässää etevämmin.

”Olin nähnyt hevosen lähtöjä, ja katselin ennakkoon vielä Ruotsin startteja tarkemmin. Järvsö Nilsingemar on kyllä kehittynyt paljon vuoden aikana ja samalla saanut kovasti lisää voittosummaa, mutta kantaa sen näköjään oikein hienosti. Ruuna oli osoittanut hyvää moraalia aiemmissa starteissa, ja näytti tänäänkin pystyvänsä tekemään haalarihommia”, Raitala summasi vuoden 354. voittonsa jälkeen.

Lue Teivon raveista lisää 16.11. Hevosurheilusta. Tilaajana voit lukea raportin jo 9.11. verkossa.

Tilaa Hevosurheilu tästä linkistä!

Toto5-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

T5-1: 8 Bridge Commander, 46,16%, 1,93

T5-2: 5 My Match, 13,46%, 12,50

T5-3: 10 Järvsö Nilsingemar, 22,88%, 21,13

T5-4: 4 Like Di Serafino, 13,52%, 81,45

T5-5: 4 Edwin Orden, 16,59%, 230,20

Vaihto 75 437,91

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi