Suur-Hollola-viikonloppuun odotetaan taas tuttua yleisömerta, kun rajoitukset höllentyivät. Kuva: Roosa Lindholm
Suur-Hollola-viikonloppuun odotetaan taas tuttua yleisömerta, kun rajoitukset höllentyivät. Kuva: Roosa Lindholm

Rajoitukset väistyivät viime hetkellä - Suur-Hollolaan yleisöä lähes vapaasti

Koronaviruspandemian takia asetetut yleisörajoitukset höllentyivät Päijät-Hämeessä juuri ennen juhannusta, joten Suur-Hollolasta pääsee nauttimaan lähes ilman rajoituksia.

Jokimaan toimitusjohtaja Niko Solkio valmistelee ensimmäisiä itse isännöimiään Suur-Hollola-raveja. Koronarajoitukset pakottivat suunnittelemaan tapahtumasta monia eri versioita: ilman yleisöä, rajoitetulla yleisömäärällä ja täysipainoisesti. Järjestäjän helpotukseksi Päijät-Hämeessä tautitilanne on rauhoittunut ja viimeisetkin yleisörajoitukset, joissa määrättiin ravintolan maksimitäyttöasteeksi 75 prosenttia, poistuivat juuri ennen juhannusta. Se vaikuttaa etenkin tarjolla olevien VIP-lippujen määrään.

”VIP-vieraiden ruokailu on suunniteltu ravintolaan 5. kerrokseen ja sinne on 500 asiakaspaikkaa. Sitä ei saa ylittää, mutta voimme myydä sen täyteen. VIP-vieraille on varattu myös teltta ulkona, jotta raveja voi seurata joko ulkoa tai sisältä”, Solkio kertoo.

Ulkoalueilla ei ole henkilömäärärajoitusta.

”Tapahtumavierailla täytyy kuitenkin olla tosiasiallinen mahdollisuus säilyttää turvavälit. Eli sen verran myydään lippuja, että kaikilla on siihen mahdollisuus. Yleisökattoa ei kuitenkaan ole”.

Solkio kertoo, että Suur-Hollola-lippujen kysyntä on ollut vilkasta. Alkuvuosi on Jokimaalla ajettu ilman yleisöä, mutta yleisötauko on käytetty hyödyksi etenkin lasten viihtyvyyden parantamiseksi.

”Eilen maanantaina katsomoalueelle valmistui täysin uusi keppihevosalue ja koko leikkialue uusiutuu samalla. Leikkialue siirtyy uuteen paikkaan, tai oikeastaan vanhaan paikkaan takaisin. Kaikki leikkitelineet on huollettu ja ne ovat Suur-Hollolassa priimakunnossa. Tarkoitus on tehdä Jokimaasta yhä vahvemmin koko perheen alue ja lapsivieraiden viihtymiseen on panostettu”, kehaisee Solkio, joka itsekin on kahden pienen pojan isä.

”Urheilullisesta tasosta uskallan sanoa, että meillä on äärimmäisen upeat ravit tulossa. Kylmäveristen Suur-Hollola-ajo on tänä vuonna varmaan yksi kaikkien aikojen kovimmista kylmäverilähdöistä, kun yhteen iskevät Parvelan Retu, Stallone, Hetviina ja H.V. Tuuri.”

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi