Markus Dahlström valmentaa ja ohjastaa Exuberancea. Perjantaina valjakko oli mukana vakassa kolarissa.
Markus Dahlström valmentaa ja ohjastaa Exuberancea. Perjantaina valjakko oli mukana vakassa kolarissa.Kuva: Anu Leppänen

Joensuun kolarin osallisilla tuuriakin matkassa – molemmat ovat päässeet kotiin

Perjantai-iltana lämmittelyajon aikana sattunut kolari näytti silminnäkijöiden mukaan todella rajulta. Markus Dahlström kotiutettiin viikonloppuna, ja maanantai-iltana myös Heikki Pellikka pääsi sairaalasta kotiin.

Heikki Pellikan ohjastama Mr Knowitall sekä Markus Dahlströmin Exuberance olivat suorittamassa lämmitystään, kun ne ikävien sattumusten summana törmäsivät toisiinsa ja kuskit paiskautuivat radan pintaan.

Heikki Pellikka kertoo omasta voinnistaan. Muistikuvia itse tapahtumasta ei juurikaan ole, sillä tärsky oli kova.

"Vintti pimeni, eikä minulla ole mitään käsitystä, miten kolari tapahtui", Pellikka kommentoi. "Ensimmäiset muistikuvani kolarin jälkeen ovat Joensuun keskussairaalasta. Sitä ennen filmi oli pitkään poikki. Onneksi ei kuitenkaan käynyt pahemmin. Halusivat maanantaina ottaa magneettikuvat, mutta niistä ei löytynyt mitään hälyttävää. Juuri tässä maanantai-iltana kotiuduin."

Pellikka ottaa rauhallisesti ainakin hetken aikaa, ja seuraa vointiaan.

"Kaksi viikkoa pistivät sairauslomaa, joten katsotaan sen jälkeen tilannetta", Pellikka päättää.

Markus Dahlströmin voinnista kerrotaan Ravitalli Markus Dahlströmin facebook-sivuilla. Hänet kotiutettiin viikonloppuna.

"Tilanne näytti alkuun pahalta. Markus (Dahlström) loukkasi kolarissa toista kättään. Käsi vaatii leikkaushoitoa, mutta paranee kyllä. Muutoin vointi on onneksi hyvä. Exuberance kolhi itseään rytäkässä, mutta hevonenkin voi hyvin. Kiitokset kaikille tsempeistä ja viesteistä", sivustolla raportoidaan.

Hevoset saatiin nopeasti kiinni ja raviradan ensiapuhenkilöiden sekä pelastuslaitoksen ripeän toiminnan ansiosta molemmat ohjastajat kiidätettiin pikimmiten jatkohoitoon Pohjois-Karjalan keskussairaalaan Joensuuhun.

Raveja päästiin jatkamaan noin puoli tuntia aikataulusta myöhässä.

Joensuun raviradan tiedote

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi