Rallin Muisto on tottunut menestymään Vermossa.
Rallin Muisto on tottunut menestymään Vermossa.Kuva: Pekka Salonen

Rallin Muisto hakee Suomen Cupin finaalipaikkaa - "Onneksi alisuorittamiseen löytyi selvä syy"

Suomen Cup jatkuu keskiviikkona Vermossa.

Perinteinen kylmäveristen Suomen Cup starttasi viime perjantaina Seinäjoella ravatulla karsinnalla, ja paikan 13.4. Jokimaalla juostavaan loppukilpailuun lunastivat voittaja Havglimt ja toiseksi sijoittunut Hurman Viesker. Kaikkiaan karsintoja ajetaan kuusi, joista kaksi parasta pääsee suoraan finaaliin. Loput neljä paikkaa järjestäjä valitsee villillä kortilla karsintalähtöihin osallistuneista hevosista.

Keskiviikkona karsinnat saavat jatkoa Vermossa. Yksi finaalipaikan tavoittelijoista on 60 metrin takamatkalta kotiradallaan starttaava Rallin Muisto, joka palaa radoille vajaan kuukauden mittaiselta tauolta.

”Viimeksi hevonen alisuoritti, mutta onneksi siihen löytyi selvä syy: viisi päivää startin jälkeen oli koko kurkku keuhkoihin asti pahannäköinen ja limainen sekä punainen”, valmentaja Juha Tammi kertoo. ”Hevonen sai lääkekuurin ja huilia.”

”Vain kerran on ajettu kovaa, ja toisen kerran päästeltiin sellaista reipasta. Eihän tämä hevonen onneksi ole yleensä kauhean kovaa ajoa tarvinnut, vaikka starttiväli olisikin pidempi.”

Vermossa mennään keskiviikkona jo kesäisellä kaviouralla.

”Rallin Muisto menee hokeilla ihan yhtä hyvin, ja kun ajopaikat ja tarhat ovat jäässä, ei starttiin ruveta kikkailemaan kesäkenkiä.”

Karsintoja ajetaan vielä seuraavasti: 14.3. Kouvola, 19.3 Tampere 29.3. Kuopio, 4.4. Lahti.

Rallin Muisto on tottunut menestymään Vermossa.
Kannatti valvoa täysikuun aikaan - "Päätin nousta kahden aikaan yöllä selaamaan netistä hevosia"

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi