Ranch Kelly synnytti tammavarsan – ”Täällä on ihana prinsessa”
Ranch Kelly ja kolme vuorokautta vanha Vive Wendy.Kuva: Anne Luttinen

Ranch Kelly synnytti tammavarsan – ”Täällä on ihana prinsessa”

Upean kilpauransa toissa vuoteen lopettanut tamma synnytti viime vuonna ensimmäisen varsansa, jonka isä on tuoreimman tulokkaan tapaan Maharajah.

Ranch Kellyn ensimmäinen varsominen sujui viime vuonna hyvin, eikä tänäkään vuonna ollut suoranaisia ongelmia, mutta pieniä haasteita kuitenkin riitti. Lopulta kaikki sujui hyvin, ja nyt yli 560 000 euroa kilpaurallaan tienanneen tamman jälkeläisistä löytyy vuoden vanha orivarsa ja sunnuntaina syntynyt tammavarsa. Sekä emä että varsa voivat tällä hetkellä mainiosti.

”Täällä on ihana prinsessa. Tähtipäinen ja sukka jalassa”, omistaja Anne Luttinen hehkuttaa. ”Kaikki meni ihan hyvin. Pitkäkoipinen tyttö tuli, niin oli vähän työläämpää kuin viime vuonna, mutta hyvin Kelly sen teki itse.”

Varsa on ehtinyt jo osoittautua varsin virkeäksi tammaksi.

”Tämä on tällainen villipeto”, Luttinen nauraa. ”Se vetää sellaista pukkilaukkaa jo täällä tallilla. Juuri laitellaan hevoset ulos.”

Ranch Kellyn suurin saavutus kilpauralla oli vuoden 2018 Suur-Hollola-ajon voitto. Seuraavana vuonna terästamma koki niukan tappion Hachiko De Veluwelle. Ranch Kellyn ensimmäinen varsa sai nimekseen Vive Wotan. Tammavarsan nimeksi tulee Luttisen mukaan Vive Wendy.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi