Anne Luttinen teki Ranch Kellystä kaupat, kun tamma oli neljän kuukauden ikäinen. Pitkän menestysuran tehnyt tamma on kymmenvuotiaana elämänsä vedossa.
Anne Luttinen teki Ranch Kellystä kaupat, kun tamma oli neljän kuukauden ikäinen. Pitkän menestysuran tehnyt tamma on kymmenvuotiaana elämänsä vedossa.Kuva: Hanna Laakso

Ranch Kelly venyy ihmesuorituksesta toiseen – Anne Luttisen tamma esitellään Kuukauden hevosena

Harrastajavalmentaja Anne Luttisen ensimmäisesta omasta ravihevosesta kasvoi yksi suomalaisen raviurheilun kaikkien aikojen lämminveritammoista. 

Siitä todisteena ovat muun muassa Ranch Kellyn hallussa olevat neljän Suomen ennätystä sekä Suur-Hollola-ajon voitto. Ensi viikolla hevosella on taas kova tehtävä edessä, kun se osallistuu Solvassa tiistaina ajettavaan tammojen EM-lähtöön.

"Jos se samanlaisena jatkaa kuin se nyt on ollut, niin kyllä se siihen joukkoon paperilla kuuluu", valmentaja Anne Luttinen sanoo sanoo.

Kuluva viikko on sujunut hyvin, ja valmentaja sekä hänen tyttärensä, Ranch Kellyn hoitaja Heidi Konga lähtevät kohti Tukholmaa sunnuntain ja maanantain välisenä yönä.

Ohjastaja Hannu Torvinen sanoo, että EM-lähdöstä ei oteta paineita, vaikka kasirata latistaakin tunnelmaa etukäteen hieman.

"On ehdottomasti hienoa lähteä tuota lähtöä ajamaan, mutta tämä kausi Kellyn kanssa on ollut tähän asti jo niin upea, että ressiä ei oteta.”

Anne Luttinen kertoo Hevosurheilun laajassa hevoslähikuvassa myös omista suunnitelmistaan. Hän aikoo jäädä talveksi vuorotteluvapaalle, ja omassa kotipaikassa aletaan Solvallan reissun jälkeen laittaa ajopaikkoja kuntoon. Ranch Kelly on siis syksyn aikana muuttamassa kotiin, minkä lisäksi Luttisella on hakusessa myös pari uutta hevosta.

Entä mitä mielenkiintoista Anne Luttinen kertoo Ranch Kellyn ruokavaliosta? Mikä yhdistää Teodoria ja Ranch Kellyä? Miten Hannu Torvinen kuvailee Suur-Hollola-voittajaa? Ja mitä Anne Luttinen aikoo oman kuntonsa ylläpitämisen eteen tehdä ensi talvena?

Lue juttu Hevosurheilusta perjantaina 10. elokuuta.

Uutispuolelta löytyy muun muassa ruunausasiaa. Tiesitkö, että oreina syntyneistä, tänä vuonna raveissa startanneista suomenhevosista yli 65 prosenttia on ruunattu, lämminverisistä lähes 80 prosenttia?

Vermon työvaliokunta päätti siirtää rataremonttia vuodella. Hevosurheilusta löydät tietoa päätöksen taustoista ja sen mahdollisista vaikutuksista ensi vuoden kilpailukalenteriin.

Perjantain lehti on myös poninumero, jossa käydään läpi viikonloppuna Kuopiossa ajettavien Ponikuninkuusravien päätähtiä.

Tilaajaksi? Hevosurheilun tilaamaan pääset täältä. Haluatko ostaa kätevän digilehden? Sen löydät täältä.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi