Ranch Newman ohitti Snabba Cashin ja William Pinen kalkkiviivoilla.
Ranch Newman ohitti Snabba Cashin ja William Pinen kalkkiviivoilla.Kuva: Roosa Lindholm

Ranch Newman kiri voittoon nappireissun päätteeksi

Tommi Kylliäisen ohjastama ja valmentama Ranch Newman lopetti voittoon Toto76-avauskohteessa Turussa.

Toto76-1: Hopeadivisioonakarsinnan kiihdytyksessä Mika Forssin ajama Snabba Cash torjui sisäradalta Starzinnerin ja William Pinen vaivatta. Kun tulisten ensimetrien jälkeen vauhti hiljeni, hyppäsi Starzinner laukalle.

"Täyttä lähdettiin matkaan. Vauhtia alettiin ottamaan pois, niin hevonen räpätti ja heitti pykälän pois silmästä", Iikka Nurmonen kertoi Starzinnerin pitkästä laukasta.

Snabba Cash ravasi keulassa, William Pine otti paikan takaa ja Ranch Newman matkasi sisärataa pitkin kolmantena.

Loppukaarteessa William Pine nousi keulahevosen rinnalle, jolloin Tommi Kylliäinen pääsi kääntelemään Ranch Newmanin ulospäin ja maalisuoran alussa kolmannelle. Tuloksena oli varsin varma kirivoitto ajalla  12,3a / 1609 metriä.

"Oli tosi hyvät hevoset edessä, ja vauhti kovaa koko ajan. Saatiin peesissä tulla, joka auttoi meitä. Mielestäni voitin päänmitan, ei ollut tiukkaa siinä", Tommi Kylliäinen huomasi heti voittaneensa kuudenneksi eniten pelatun kanssa.

Ranch Newmanin tavoin William Pine ohitti Snabba Cashin ja oli kakkonen ennen tätä.

Toto76-2: Huippudivisioonakarsinnan parhaasta ei tarvinnut jossitella, sillä Juiseri vei ykkösrahat laukasta huolimatta.

Henri Bollströmin ajokki Juiseri otti lyhyen lähtölaukan, muttei menettänyt siinä kovin paljoa metrejä. Jo 1200 metriä maaliin kolmas rata kutsui väkivahvaa ruunaa, joka ohitti kärjessä ravanneen Kukan Tutun maalisuoralla helposti.

"Laukka ei ollut hirveä yllätys, vaikka viime starteissaan on varmasti suorittanut. Puomi hipaisi päätä niin heti levisi. Joutui täyden päivätyön tekemään", Henri Bollström myönsi. "1200 metriä jäljellä toivoin, ettei kukaan nostele eteen, kun rytminvaihdokset ovat tälle vaikeita. Korvat kiinni tuli maaliin."

Suosikki Juiserin jälkeen kakkossija meni yllättäjälle, kun Hannu Hietanen kannusti Joriinin toiseksi. Mikko Huttunen oli Tahtovan kanssa kolmas.

Toto76-3; Tammalähtö päättyi kotiradan osallistujien juhliin, kun Harri Koivusen talliin tuli ravien ensimmäisen lähdön tavoin kaksoisvoitto.

Tammavoltissa pidettiin alusta asti reipasta tempoa yllä, kun keulapaikalle riitti halukkaita. Hannu Torvisen ajokki Beat Of Love oli lopullinen keulanimi, mutta se ei pystynyt vastaamaan Olli Koivusen ajokin Boadicean voimien puhuessa rinnalla.

Boadicea voitti lopulta ylivoimaisesti ennen Harri Koivusen ajamaa Pops' Sunrisea.

"Tamma jaksaa puurtaa johtavan rinnalla, kun sillä on hyvä päivänsä – ja tänään oli sellainen", Olli Koivunen muistutti.

Voittoaika 14,0 / 2100 metriä jää vain viisi kymmenystä nelivuotiaiden tammojen volttilähetyksen SE-ajasta.

"Se on kyllä kovaa kamaa. Tamma on ennenkin näyttänyt, että pystyy tuollaisen menemään."

Toto76-4: Pronssidivisioonakarsinta päättyi suuren suosikin Lord Ivarin ja Juha Utalan juhliin.

Lord Ivar tuli kiihdytyksessä ohitetuksi, kun Ilkka Korven ajokki Andree pamautti keulaan. Vetojuhdan paikka oli heti tarjolla Lord Ivarille, joka sai vetää avauslenkin rauhassa. Sen turvin yli 40 prosentin kannatuksen kerännyt ruuna hallitsi varmoin ottein perille.

"Lähdettiin kovaa liikkeelle, mutta Ilkka huikkasi, että saan keulat, joten en viitsinyt alkaa kepittämään. Olisi mennyt keulaan suoraankin, mutta säästeltiin voimia", Juha Utala kertoi kiihdytyksestä. "Lord Ivarista on vaikea sanoa, kun se menee korviaan pyöritellen. Sitten kun alkaa löysäämään, näkee mihinkä suuntaan lähtee. Nyt se lähti hienosti eteenpäin."

Lord Ivar meni voittoajan 13,7a / 2100 m.

Andree käänteli lopussa toiselle ja oli selvällä erolla kakkonen ennen Klena Vitoa.

Toto76-5: Keväällä kolmen voiton suoran nakutellut Reverend Dred palasi kultakantaan kakkossuosikkina.

Kiihdytyksessä Olli Koivunen yllätti Questionmark Me:n kyydissä Spanish Rosen ja Esa Holopaisen. Koivuselle kelpasi kuitenkin suosikki Orlando Pointin selkä eteen.

Voittajapelaajien keskuudessa suuren suosion kerännyt Reverend Dred aloitti 3. ulkoa, josta iski avauslenkin lopulla kolmannelle Mika Forss lähdettyä takaa Snowdonin kanssa eteenpäin.

Reverend Dred eteni johtavan rinnalle ja Snowdon jäi taivaltamaan kolmatta. Reverend Dred hankki keulahevosesta otteen maalisuoran alussa ja Snowdon rymisteli voittomatsiin vain laukatakseen. Tällöin Tapio Mäki-Tulokkaan treenaama Reverend Dred voitti helposti ajalla 15,1a.

"Reverend Dred oli Vermossakin huippuhyvä. Siellä oli juoksunkulku ja lähtöasetelmat erilaiset, mutta hevonen on tehnyt kahteen viimeiseensä huippujuoksut", Sannu Raitala kehui.

Koivusten menestyskulku jatkui Magnifico S:n kakkostilan myötä. Miika Tenhunen otti kolmospalkinnon Archie Pressin kyydissä.

Toto76-6: Viisivuotiaiden L. Fabritius Memorial meni odotetusti Chief Orlandolle, mutta dramatiikalta ei vältytty.

Hannu-Pekka Korpi latasi startissa kovat piippuun Free Me:n kanssa ja ohitti sisäradan Chief Orlandon. Mika Forss nousi ajokkinsa kanssa toiselle radalle ja Markku Niemisen ajama Grant Boko laukkasi samassa. Tuomaristo tutki tilannetta lähdön jälkeen, muttei löytänyt aihetta hylkäyksiin. Myös kakkossuosikki Atupem hyppäsi perään ja odotettu kaksintaisto vesittyi.

"Hevonen rulli laukalle. Edessä laukkasi hevonen niin tämä lähti vähän kuin muiden mukaan. Ei häiriötä ollut", Antti Tupamäki kertoi alun tilanteesta.

Chief Orlando sai tehdä keulassa oman juoksunsa ja irrotti lopussa muista väljästi.

"Hevonen oli tosi laiska. Tuntui, että liiankin hiljaa mennään. Tommi (Kylliäinen) kun tuli lähemmäksi hevonen skarppaili itse ja tosi helppoa oli", Mika Forss kertoi.

Ricocone oli johtavan rinnalta kakkonen, Free Me kolmas.

Toto76-7: Pohjoismaiden mestaruus tarjosi roppakaupalla tapahtumia. Lähdön voittajaksi selvisi Costello  ennen viimevuotista voittoaan puolustanutta Välähdystä. Tästä lukemaan juttu aiheesta.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi