Hetviina starttaa tänään keskiviikkona A.V. Marttilan tammasarjassa Antti Tupamäen ohjastamana radalta yksi. Arkistokuva: Anu Leppänen
Hetviina starttaa tänään keskiviikkona A.V. Marttilan tammasarjassa Antti Tupamäen ohjastamana radalta yksi. Arkistokuva: Anu Leppänen

Rankingraatilaiset yhä yksimielisiä uudesta ravikuningattaresta

Hetviinan ja Parvelan Retun nimet komeilevat viimeisen kuninkuusravirankingin kärjessä.

Kun Seinäjoen kuninkuusraveihin on aikaa enää reilut kaksi viikkoa, rankingin kärki sekä koko kahdentoista hevosen porukka on tiivistynyt entisestään. Oriiden puolella listauksen ulkopuolelle jää vain yksi pisteitä saanut.

Neljännen eli viimeisen kuninkuusravirankingin perusteella ravikuningattareksi kruunattaisiin Hetviina. 11-vuotias tamma on saanut kaikissa tämän vuoden rankingeissa maksimipisteet.

Suomen ravivaltakunta saa kuninkuusravirankingin jäsenten näkemyksen mukaan tänä vuonna uuden kuningattaren, sillä hallitseva kuningatar Virin Camilla ei saanut viimeisessä rankingissa yhtään pistettä. Sitä ei myöskään nähdä radalla, kun tammat esittävät viimeisiä näyttöjään keskiviikkona Vermon A.V. Marttilan tammasarjassa sekä viikonloppuna St. Michel -raveissa.

”Tammojen puolella Antti Tupamäen valmentama Hetviina on edelleen hienossa kunnossa kuningatarkisan alla, joten se lähtee seppeleen hakuun itseoikeutettuna suosikkina”, arvioi raadin Paavo Eloniemi.

Liisan Tulilintu ja Ciiran Tähti ovat haastajajoukon kärjessä. Tosin Seppo Suuronen miettii vielä, lähteäkö tänä vuonna 7-vuotiaan Ciiran Tähden kanssa mukaan kovaan kuningatarkisaan. Kyvyiltään Ciiran Tähti on ehdottomasti tammakatraan kärkeä.”

”Kuningatarkisan viimeisiä paikkoja ajatellen kisaan mielivät hevoset pyrkivät antamaan valitsijoille näinä päivinä viimeisiä näyttöjään, sillä tammojen puolella viimeisistä paikoista käydään todella tiukka taistelu.”

Oriiden puolella listan kärkeen on kiilannut Parvelan Retu, mutta ei kuitenkaan aivan maksimipistein. H.V. Tuuri ja Lissun Eerikki ovat hyvin lähellä ja lunastavat paikan kisan ennakkosuosikkeina, mikäli 6-vuotias Parvelan Retu jättää kuninkuuskisan vielä tänä vuonna välistä. Raati on ollut hevosista hyvin yksimielinen, sillä mukana on vain 13 hevosta, Sheikin jäädessä ainoana kahdentoista parhaan ulkopuolelle.

”H.V. Tuuri on todella rautaisessa kunnossa ja kova suosikki kuninkuuskisassa. Parvelan Retu olisi hyvä haastaja Ossi Nurmosen valmennettavalle, mutta Petri Laineen mukaan kuninkuuskisa jäänee vielä tältä vuodelta väliin. Alkukaudesta hienoa jälkeä tehnyt Lissun Eerikki kuuluu edelleen oriiden puolella kärkikaartiin”, Eloniemi summaa.

”Kuninkuuskisaan tuo lisämielenkiintoa se, että kärjen takana on useampi kovassa nousussa oleva hevonen ja ne voivat laittaa lusikkansa soppaan oriiden kisan kärkitiloja jaettaessa.”

Kuninkuusravit järjestetään Seinäjoella 30.7.-1.8.2021. Hevosten ilmoittautuminen kuningatar- ja kuninkuuskilpaan päättyy maanantaina 19.7. ja kuninkuusravien päätoimikunta valitsee osallistujat keskiviikkona 21.7.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi