Lauri Hyvönen ja Nelly Korpikoski juontavat Ravigaalan myös tänä vuonna.
Lauri Hyvönen ja Nelly Korpikoski juontavat Ravigaalan myös tänä vuonna.Kuva: Anu Leppänen

Ravigaalaan lisää palkintokategorioita – jatkossa tammat huomioidaan paremmin

Ravigaalan palkintokategoriat laajenevat tänä vuonna kattamaan sekä orit että tammat. Lippuja on myyty edellisten vuosien tahtiin ja niitä on saatavilla enää rajoitettu määrä. Lippuja myydään 11.1. asti.

Ravigaalan palkintokategorioiden uudistus koskee 3- ja 4-vuotiaita lämminverisiä sekä 4- ja 5-vuotiaita suomenhevosia. Jatkossa ikäluokkapalkinnon saajista palkitaan sekä vuoden paras tamma että vuoden paras ori tai ruuna.

Kyseessä on oikeastaan paluu vanhaan, sillä vuosina 1995–2007 ikäluokista palkittiin molempien sukupuolten parhaat. Vuodesta 2008 palkinto on jaettu sukupuolesta riippumatta vain yhdelle ikäluokan hevoselle.

”Ravitoimittajat ry:n hallitus on jo useamman vuoden kantanut huolta siitä, että tammat jäivät Vuoden parhaita palkittaessa helposti varjoon. Vuodesta 2008 lähtien esimerkiksi Vuoden paras 5-vuotias suomenhevonen ei ole kertaakaan ollut tamma”, Ravitoimittajat ry:n varapuheenjohtaja Johanna Heinonen perustelee tiedotteessa.

 ”Vaikka viime vuosina lämminverisissä on ikäluokkansa parhaina palkittu erinomaisia tammoja, ei esimerkiksi vuosina 2009–2018 palkittu yhtään tammaa Vuoden 3-vuotiaana lämminverisenä.”

Ravigaalan järjestää Suomen Hippos ry ja vuoden parhaiden valinnoista ja arviointikriteereistä vastaa Ravitoimittajat ry:n hallitus. Hallitukseen kuuluvat puheenjohtaja Jani Kanerva, varapuheenjohtaja Johanna Heinonen sekä jäsenet Iivari Ingves, Emilia Lehtonen, Riku Niittynen, Jere Törmänen ja Toni Salo.

Valitessaan vuoden parhaita ikäluokkansa edustajia Ravitoimittajien hallitus arvioi laajasti hevosten kilpailutuloksia. Huomioon otetaan sekä rahatilasto, voitot että hevosten mahdolliset keskinäiset kohtaamiset vuoden ajalta.

”Etenkin suomenhevostammojen kohdalla korostui se, että niille on vähemmän omia suurkilpailuja kuin lämminveritammoille, joten harvoin hyvänkään tamman ansiot nousevat samoihin lukuihin kuin oreilla ja ruunilla”, Johanna Heinonen toteaa.

”Tammojen omistaminen ja kilpailuttaminen ja niiden arvon tunnistaminen on erittäin tärkeää myös lajin ja esimerkiksi suomenhevosen tulevaisuuden kannalta. Ravigaalan palkintojen arvo muodostuu siitä, että voittajat valitsevalla raadilla on valta ja usein vaikeakin tehtävä tehdä valinnat monien hyvien hevosten joukosta. Tässä tapauksessa koimme, että oli perusteltua laajentaa kategorioita”, Hippoksen raviurheilujohtaja Jari Haanniemi kertoo.

Ravigaalassa nostetaan esille edellisen vuoden huippuhetkiä ja menestyneitä hevosia taustajoukkoineen. Juhlaan pääsee mukaan ostamalla gaalaan illalliskortin. Niitä on myynnissä huomiseen keskiviikkoon 11.1. asti.

Jari Haanniemi kertoo gaalan lipunmyynnin sujuneen edeltävien vuosien tahtiin.

”Käytännössä jäljellä on siis ihan muutamia kymmeniä lippuja. Luvassa on salin täydeltä tunnelmaa ja oma lippu kannattaa napata heti, sillä lipunmyynti loppuu keskiviikkona.”

Tänä vuonna Ravigaala järjestetään jo 28. kerran. Se palaa tuttuun tammikuiseen aikatauluunsa, sillä raviväki juhlii Lahden Sibelius-talossa lauantaina 21.1. Sitä ennen ravataan Lahden Jokimaalla Gaala-ravit.

”Tuolloin edellisen vuoden huippuhetket ovat vielä tuoreessa mielessä. Gaalassa skoolataan yhdessä menneelle ravivuodelle ja toivotetaan samalla Sibelius-talon juhlavissa puitteissa tervetulleeksi virallisesti myös Hippoksen 50v -juhlavuosi”, Haanniemi kertoo.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi