Niko Varis heittäytyi Rauli Badding Somerjoen Fiilaten ja höyläten tahtiin viime vuoden finaalissa.
Niko Varis heittäytyi Rauli Badding Somerjoen Fiilaten ja höyläten tahtiin viime vuoden finaalissa.Kuva: Jarno Unkuri

Ravikaraoken karsintakierros päättyy Linnunlahden K-plussaraveihin

Ravikaraoken SM-kilpailuiden viimeinen karsinta lauletaan tänään Linnunlahden Toto4-ravien yhteydessä. K-plussakortilla ravien sisäänpääsy on ilmainen.

Suureen suosioon noussut Hevosurheilu-lehden lanseeraama ravikaraoke yhdistää monen hevosihmisen kaksi rakkautta - raviurheilun ja laulukilpailun. Karsintoja on luriteltu maaliskuussa Pilvenmäellä, huhtikuussa Kouvolassa, juhannuksena sekä Härmässä että Kokemäellä ja nyt vielä Joensuussa. Kilpailun finaali lauletaan Mikkelin St. Michel -ravien yhteydessä 16.7.2016.

Joensuussa ravataan vuosittaiset K-seniorikauppias Kauko Sokkasen alun perin ideoimat K-plussaravit. Parikymmentä vuotta K-kauppiaana toiminut Sokkanen harrasti raviurheilua hevosen kärryiltä 70- ja 80-luvuilla, jonka jälkeen raviharrastus jäi tauolle kauppiasvuosien ajaksi.

"Lopetin kaupan pidon vuonna 2007 ja 2008 sain ajatuksen valjastaa K-kaupatkin mukaan raviurheiluun", Sokkanen kertoo K-plussaravien alkutaipaleesta. "Lähti ajatus, josko K-plussakortilla pääsisi ilmaiseksi raveihin ja Pohjois-Karjalan K-kauppiaat ja K-plussayhteistyökumppanit lähtivät siihen erittäin mielellään mukaan."

Nyt kahdeksannen kerran järjestettävistä K-plussaraveista on tullut jo jonkinlainen perinne. Sokkanen on ollut tapahtumasta vetovastuussa koko sen historian ajan. Ravikaraoken lisäksi Joensuussa on tänään ohjelmaa lapsille sekä raviohjastajille suunnattu montétytönkantokisa. Viime vuonna ensimmäistä kertaa järjestetyn kisan voittoon selvisi Kimmo Taipale.

"Ravinaiset siellä viime kesänä nauroivat, ettei Kimmo jaksa yksinkään juosta sitä sadan metrin matkaa. Niin se vain tytön kanssa juoksi ja voitti", Sokkanen kertoi. "Kannettavan tytön nimeä en harmi vaan muista."

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi