Ravikerhotoiminta alkaa Sorsasalossa - "Saattaapa joku nuori löytää hevosista itselleen tulevaisuuden ammatinkin”
Kuopion raviradan ratatallin tarha-alueiden mittavat kunnostustyöt ovat vauhdissa Ravikerhon ponien ja hevosten ulkoilua varten.Kuva: Kuopion ravirata

Ravikerhotoiminta alkaa Sorsasalossa - "Saattaapa joku nuori löytää hevosista itselleen tulevaisuuden ammatinkin”

Sorsasalon Ravikerho – hevostoimintaa nuorille -hanke käynnistyy Kuopion raviradalla, rata tiedottaa.

Hankkeen toteutusaika on 1.11.2021-31.10.2022, jonka jälkeen toiminta pyritään vakiinnuttamaan Sorsasaloon. Luvassa on monipuolista puuhastelua ponien ja hevosten kanssa: kerhoja, leirejä, ponisynttäreitä, poniravit, Match Show ja muita teematapahtumia.

Hankkeen tavoitteena on kehittää matalankynnyksen ravikerho- ja leiritoimintaa ja tällä tavoin aktivoida nuoria perheineen liikkumaan sekä tutustumaan hevosten ja ponien maailmaan. Yhdessä tekemällä myös syrjäytymisuhka vähenee. Hanketta toteuttaa yhteistyössä Pohjois-Savon Hevosjalostusliitto ja Kuopion ravirata. Hanke saa Kehittämisyhdistys Kalakukko ry:n Leader-rahoitusta.

Hankkeen pääasiallinen toteuttamispaikka on Kuopion raviradan ratatalli ympäristöineen.

”Hankkeen avulla pystymme tarjoamaan nuorille ja perheille helpon, turvallisen ja ohjatun tutustumisväylän raviharrastamiseen raviradan tiloissa”, Sorsasalon Ravikerho – hevostoimintaa nuorille -hankkeen projektipäällikkö Marita Huttunen kertoo.

”Tällä hetkellä raviurheilun harrastaminen vaatii perheiltä melkoisesti resursseja, ja meillä ei ole ollut ravipuolella tarjota säännöllistä harrastamismahdollisuutta uusille lajiin tutustujille. Tämä hanke mahdollistaa harrastajamäärien kasvun tulevaisuudessa.”

Hanketta toteuttamisesta vastaavat yhteistyössä Kuopion ravirata sekä hankkeen hakija Pohjois-Savon Hevosjalostusliitto ry.

”Nuorisotoiminnan kehittäminen on tärkeää ja hankkeen avulla saadaan madallettua kynnystä aloittaa harrastus ponien ja hevosten parissa. Uusista harrastajista nousee tulevaisuudessa alan aktiiveja ja saattaapa joku nuori löytää hevosista itselleen tulevaisuuden ammatinkin”, Pohjois-Savon Hevosjalostusliiton toiminnanjohtaja Hannu Ala-Korpi toteaa.

Nuorten ja perheiden toiminta käynnistyy tammikuussa 2022, ja siitä tiedotetaan tarkemmin Kuopion raviradan ja Pohjois-Savon Hevosjalostusliiton kanavissa.

Lähde: Kuopion Ravirata Oy:n ja Pohjois-Savon Hevosjalostusliitto ry:n tiedote

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi