Markku Hietanen on ajanut Akaasian kaikki suurvoitot, mutta nyt Ari Oja-Nisula uskoo tamman ohjat Hannu Hietaselle.
Markku Hietanen on ajanut Akaasian kaikki suurvoitot, mutta nyt Ari Oja-Nisula uskoo tamman ohjat Hannu Hietaselle.Kuva: Hevosurheilun arkisto

Ravikuningatar Akaasia haluaa vielä kerran myös Nordic Queeniksi

Powerparkin Juhannus on tänä vuonna hyvin erilainen kuin ennen, mutta kahtena päivänä ravataan ja pienimuotoiset ohjelmalliset iltajuhlatkin pidetään.

Juhannusaaton kello 16 alkavien ravien päälähtö on suomenhevostammojen avoin Nordic Queen. Paljon on ehtinyt tapahtua sen jälkeen, kun Akaasia voitti sen 3 vuotta sitten: mm. Vermon kuningatarkilvan kakkossija 2017, Rovaniemen kuningatarkilvan voitto 2018 ja takajalan hankosidevamma

Loukkaantumisen jälkeen Akaasia yritettiin viime kesänä astuttaa, mutta sitä ei saatu kantavaksi. Niinpä tammaa alettiin tervehtymisen jälkeen treenata uudestaan, ja se ehti jo avata kautensa Porissa kuutossijalla.

”Se oli kyllä hyvä, voi mennä muiden joukkoon. Mutta mistä sen tietää, minkä verran se parantaa. Turha kehua, saa näyttää itse”, valmentaja Ari Oja-Nisula tyynnyttelee.

”Ykkösrata on hyvä rata tuolle. Akaasia lähtee lujaa, mutta niin lähtee muutkin. Toivoisin keulajuoksua, tai tulee se kyllä selästäkin.”

Taktisista ratkaisuista vastaa tällä kertaa Hannu Hietanen. Oja-Nisula yritti saada häntä Akaasian rattaille Härmään jo neljä vuotta sitten, mutta Hannulla oli lähtöön toinen hevonen. Isä-Markulla ei ollut, ja hänestä tuli Akaasian hovikuski. Nyt hän hän on toipilaana eikä pysty sitä ajamaan.

”Kaipa se Hannu osaa samalla lailla käskeä kuin Markkukin. Vaikkei tätä käskeä tarvikaan, kilpailuvietti on omasta takaa”, Ari Oja-Nisula naurahtaa.

Sanomattakin on selvää, että mielessä siintelee jo elokuun alku ja kuninkuusravit.

”Ei tämä ole vielä Seinäjoen rataa kyllääntynyt kiertämään. Mutta jos jalka yhtään reagoi, niin sitten aletaan keskittyä varsan tekemiseen”, Oja-Nisula ilmoittaa.

Tänä keväänä tärppäsi jo ensi siemennyksellä, ja Akaasia kantaa Fransista.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi