Ville Mäkelän valmentamalle ja Raviliiga HPK:n omistamalle Callela Exclusivelle etsitään uutta kotia.
Ville Mäkelän valmentamalle ja Raviliiga HPK:n omistamalle Callela Exclusivelle etsitään uutta kotia.Kuva: Hanna Laakso

Raviliiga HPK:n Callela Exclusivelle pitkä huili

Raviliiga HPK:n omistama Callela Exclusive myydään jalkavaivojen vuoksi.

Nelivuotias ruuna ei pääse näillä näkymin terveysmurheiden vuoksi starttaamaan tämän vuoden puolella. Tästä syystä Zola Bokon poika laitetaan myyntiin, ja tilalle hankitaan osuus kahdesta vapaana olevasta raviliigavarsasta. Nykyiset osakkaat saavat päättää äänestämällä, minkä raviliigajoukkueiden hevosista osuus ostetaan.

”Myynti-ilmoitus on tarkoitus laittaa perjantain Hevosurheiluun eli myynti tapahtuu Raviliigan sääntöjen mukaisesti tarjousten perusteella, vaikka tässä tapauksessa hevosen arvo ei liene kauhean korkea”, Pilvenmäen raviradan toiminnanjohtaja Elina Hirvonen kertoo. ”Ensisijainen tavoite on tietysti löytää koti, missä hevonen halutaan kuntouttaa ja edetä sen ehdoilla.”

Callela Exclusiven etujalan puikkoluusta on revennyt lastu, joka ei ole vielä irronnut kokonaan. Lisäksi ruuna potee niin sanottua luukipua, joka paikantuu sääriluun pintaan lähellä polviniveltä.

”Vaivan paikantamiseen meni paljon aikaa. Helmikuussa saimme lopulta syyn tietoon. Tämän vuoksi emme nähneet syytä kiirehtiä paranemista, koska on hyvin epätodennäköistä, että se tervehtyisi vuoden loppuun mennessä, mihin Raviliiga kestää.”

Takaisku on otettu omistajien keskuudessa vastaan pettyneinä, mutta ymmärtäväisinä.

”Positiivista viestiä on tullut, että vaikka asia on harmillinen, halutaan silti edetä hevosen ehdoilla. Kaikkien toiveissa on tietysti, että löytyisi uusi omistaja, joka haluaa panostaa hevosen kuntoutukseen. Mukana on uusiakin hevosenomistajia, jotka ovat saaneet hieman vertaistukea kokeneemmista omistajista, joille on käynyt aiemmin samalla tavalla.”

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi