Antti Veteläinen (kuvassa) ja Kaisa Mikkola ajavat lokakuun ajan Roosa nauhan -väreissä. Kuva: Anu Leppänen
Antti Veteläinen (kuvassa) ja Kaisa Mikkola ajavat lokakuun ajan Roosa nauhan -väreissä. Kuva: Anu Leppänen

Ravipariskunta lahjoittaa kuukauden ajopalkkionsa hyväntekeväisyyteen – ”Kun syöpä osuu lähipiiriin, se varmasti pysäyttää"

Teivossa omaa tallia pitävä pariskunta haluaa tehdä Roosa nauha -kampanjan kautta hyväntekeväisyyteen osallistumisesta jokavuotisen perinteen.

Antti Veteläinen, 32, ja Kaisa Mikkola, 26, ajavat lokakuun ajan Roosa nauha -kampanjan väreissä ja lahjoittavat ajopalkkionsa lyhentämättöminä Roosa nauha -säätiölle.

”Ajattelimme, että kun tämä meidän raviurheilu lajina on julkisuudessa tapetilla usein vain huonojen uutisten kautta, niin yritettäisiin kerrankin vähän tällaista positiivisempaa uutista väliin. Tämä on tärkeä aihe kaikille”, Veteläinen toteaa.

”Yritetään ainakin pitää laji hyväksyttävänä. Me ollaan nuoria ihmisiä, ja vielä tulevaisuudessakin pitäisi pystyä tekemään näitä hommia”, hän miettii.

Roosa nauha -kampanja valikoitui hyväntekeväisyyskohteeksi, koska kyseessä on vahva ja luotettava kampanja. Tästä vuodesta alkaen Roosa nauha -kampanjalla kerätään varoja rintasyöpätutkimuksen lisäksi myös muiden syöpien tutkimukseen.

Henkilökohtaisestikin Veteläinen myöntää aiheen koskettavan ja nostaa esimerkiksi menestysohjastaja Antti Teivaisen reilun vuoden takaisen syöpädiagnoosin.

”Sitten kun se osuu lähipiiriin, se varmasti pysäyttää.”

Idean Roosa-nauhan väreissä ajamiseen Veteläinen kertoo saaneensa naapurimaasta.

”Joskus näin, kun Ruotsissa vuosia, vuosia sitten Erik Adielsson teki tätä samaa hommaa.”

Veteläinen ei usko Roosa nauha -kampanjaan osallistumisen jäävän vain yhteen vuoteen. Myös muita raviurheilijoita toivotaan kampanjaan mukaan.

”Me uskotaan, että tästä tulee meille jokavuotinen perinne. Kun puhuimme yhteistyökumppaneille aiheesta, niin kaikki lähtivät hyvin innoissaan projektiin mukaan. Jotenkinhan tästä voisi vähän palloa nakata eteenpäin muillekin.”

Syöpien vastaista työtä edistävä Roosa nauha -keräys on Syöpäsäätiön tunnetuin kampanja. Sen symboli on roosan värinen nauha.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi