Julminin paluu kaviourille oli voitokas.
Julminin paluu kaviourille oli voitokas.Kuva: Nelli Saari

Raviraportti: Kahden vuoden tauolta voittajarinkiin

Esa Heikkisen silmäterä Julmin palasi kilparadoille päivää vaille kahden vuoden tauolta. Tuloksena oli komea voitto hevosen kierreltyä 40 metrin takamatkalta ykköseksi Olli Koivusen ohjastamana tuloksella 26,9/2140 metriä.

”Ajattelin sen pystyvän menevän noita aikoja, mutta en tietenkään heti voittoa odottanut. Hyvältä hevonen on tuntunut, mutta kovaa ei olla treenattu”, kotimatkalta tavoitettu Heikkinen kertoi.

10-vuotiaan orin pitkä kilpailutauko johtui hankosidevammasta.

 ”Jossakin vaiheessa näytti ettei jalka enää tule kuntoon, mutta sitkeys palkitaan. Kaikki alkoi pienestä vammasta, joka aina vaan uusiutui. Tämä on kuitenkin niin hyvä hevonen, että on jaksanut yrittää kuntouttaa sitä”, Heikkinen jutteli.

 Startin jälkeen Julminin olemus oli aiemmasta ehkä hieman poikkeava, mutta vain positiivisessa mielessä.

”Aiemmin se on ollut vähän jännittäjä ja reppana, mutta nyt se on saanut jostain itseluottamusta. Jalkaterveyden kestäessä se voisi jopa vielä nostaa tasoaan.”

Julminilla suunnitellaan ajettavan talvella kilpaa, sillä hokkikelit eivät sitä haittaa.

”Ilmoitin sen koelähdön jälkeen yllättävän nopeasti starttiin. Nyt meni hyvin ja koitetaan päästä matalalla profiililla takaisin starttirytmiin. Talvella olisi hyvä ajaa kilpaa”, Heikkinen suunnitteli.

4-vuotiaiden Kasvattajakruunu -alkuerissä juhlivat etukäteissuosikit. Oriiden ja ruunien puolella paras oli Shackhills Twister ja tammojen puolella ykköseksi ylsi Velvet Gold. Päivän muut Toto5-voitot nappasivat Backgammon Garden sekä isosta yllätyksestä vastannut Some Adolf.

Muut voittajat

Supervoima ++

Pikku Moskiitto ++

Henriette Sisu ++

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi