Myös ravien järjestäminen laitetaan jäihin koronaviruksen leviämisen estämiseksi.
Myös ravien järjestäminen laitetaan jäihin koronaviruksen leviämisen estämiseksi.Kuva: Jarno Unkuri

Ravit peruttu keskiviikosta eteenpäin

Monien muiden urheilulajien tapaan myös ravit tullaan keskeyttämään koronaviruksen takia.

Suomen hallitus linjasi tänään tiedotustilaisuudessaan, että yli kymmenen hengen kokoontumiset kielletään keskiviikosta alkaen. Tämä tarkoittaa, että myös ravitapahtumat on maanantain ja tiistain raveja lukuunottamatta peruttu.

Suomen Hippoksen hallitus tiedotti kokoontuvansa tiistaina ylimääräiseen kokoukseen, jossa se käsittelee raviurheilun keskeyttämiseen liittyviä jatkotoimia tarkemmin.

”Raviurheilu ei ole erillinen saareke yhteiskunnasta, vaan meidän tulee seurata ympärillämme vallitsevia oloja ja tehdä parhaamme koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi. Seuraamme tiiviisti viranomaisten ohjeistuksia ja Hippoksen hallitus tekee huomenna päätökset tarkemmista jatkotoimista”, toimitusjohtaja Vesa Mäkinen kertoo Hippoksen tiedotteessa.

Illan Magic Monday -ravit ajetaan erityisohjein ja ilman yleisöä.

“Minulta on tänään tiedusteltu useampaan kertaan, että pääseekö radan porteista sisään. Raveihin olisi vielä tulijoita, mutta ohjeistusten mukaisesti yleisöä ei lasketa sisälle. Meillä on porteilla isot kyltit, jotka kertovat tästä”, illan Magic Monday -ravien toisena näyttämönä toimivan Joensuun raviradan toimitusjohtaja Pasi Pykäläinen kertoo. ”Ohjastajien tiloihin on laitettu ohjeet, että siellä oleskelua pitäisi pyrkiä välttämään, sisäänkirjoituksessa asioidaan suullisesti eikä kirjoitella papereita. Lisäksi on tietysti varustauduttu käsidesillä.”

Pykäläinen sanoi jo ennen hallituksen tiedotustilaisuutta, että mikäli kaikkien tapahtumien järjestäminen kielletään, se koskee tietysti myös raveja.

”Jos hallitus niin päättää, tällainen ravien järjestäjä on aika voimaton. Ilman muuta noudatamme Hippoksen ohjeistusta, kun sellainen tulee. Toimimme tietysti kaikkien määräysten mukaan.”

Tämän illan raveja ajatellen hän lähettää terveisiä paikan päälle saapuville kilpailijoille.

”Normaali järjen käyttö on suotavaa. Pidetään etäisyyttä, ollaan varovaisia ja muistetaan pestä kädet.”

Lisäys 16.3. klo 17:48: Lisätty tieto Hippoksen hallituksen kokoontumisesta, ravien peruuntumisen varmistumisesta sekä Vesa Mäkisen kommentit.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi