Petri Parkkosen ja Kimmo Niemelän viime syksynä voimaan astuneet vuoden kilpailukiellot säilyvät ennallaan.
Petri Parkkosen ja Kimmo Niemelän viime syksynä voimaan astuneet vuoden kilpailukiellot säilyvät ennallaan.

Ravituomioistuimen päätökset julki – Kimmo Niemelän ja Petri Parkkosen kilpailukiellot säilyvät ennallaan

Viime syksynä kilpailukieltoihin asetetut valmentajat Kimmo Niemelä ja Petri Parkkonen hakivat Suomen Hippoksen hallituksen päätöksiin muutosta ravituomioistuimelta. Tuomioistuin päätti, että hallituksen päätöksia ei kummassakaan tapauksessa muuteta.

Petri Parkkonen ja Kimmo Niemelä saivat vuoden kilpailukiellot dopingrikkomusten vuoksi. Parkkosen valmentama Doolittle Sisu ja Kimmo Niemelän valmentama White Cross Bicho antoivat positiiviset näytteet viime syksynä. Kummankin hevosen virtsanäytteestä löytyi korkea pitoisuus beetametasonia. Aine kuuluu kortisoneihin ja sitä käytetään esimerkiksi tulehdusten hoidossa.

Kimmo Niemelä kertoi Suomen Hippoksen hallituksen päätöksen tultua julki, että hän on käyttänyt hevosellaan kortisoniryhmään kuuluvaa salvaa.

”Siinä on toimittu kaikkien ohjesääntöjen mukaisesti. Pitoisuushan on älyttömän pieni, ja tulen tekemään valituksen ja pyytämään Suomen johtavien lääkärien näkemyksiä”, Niemelä sanoi Hevosurheilulle marraskuun lopussa.

Sekä Petri Parkkosen että Kimmo Niemelän kilpailukiellot astuivat voimaan 24. marraskuuta 2017 ja ne ovat voimassa 23. marraskuuta 2018 asti.

Suomen Hippoksen hallituksen määräämästä yli kolmenkymmenen vuorokauden pituisesta ajo- tai kilpailukiellosta voi valittaa ravituomioistuimelle. Sekä Parkkosen että Niemelän muutoksenhakua käsiteltiin ravituomioistuimen kokouksessa 15. joulukuuta 2017. Enemmistöpäätöksellä 2-1 ravituomioistuin päätti kummassakin tapauksessa, että Suomen Hippoksen hallituksen Suomen eläinkilpailujen antidopingtoimikunnan lausunnon pohjalta tehtyä päätöstä ei muuteta.

Sekä Niemelän että Parkkosen asiasta jätetty eriävä mielipide koski kilpailukiellon pituutta.

"Se oli äänestyspäätös. Eriävä mielipide koski kilpailukiellon pituutta ja sen perusteluja, että miksi lyhyempi kilpailukielto riittäisi", ravituomioistuimen puheenjohtaja, juristi Kimmo Penttilä sanoo.

Ravituomioistuin koostuu neljästä vuosittain tehtävään valittavasta jäsenestä. Tuomioistuimella on puheenjohtaja, kaksi jäsentä ja yksi varamies, joista ainakin yhden jäsenen ja varamiehen tulee olla lakimies. Tällä hetkellä jäseniä ovat puheenjohtaja Kimmo Penttilän lisäksi Kokoomuksen kansanedustaja ja eläinlääkäri Markku Eestilä ja entinen ammattivalmentaja Jari Ansio. Varamiehenä toimii lakimies Henri Steiner.

Suomen Hippoksen julkaiseman tiedotteen voit lukea täällä.

Lue lisää Hevosurheilusta keskiviikkona 28. helmikuuta.

https://hevosurheilu.fi/ravit/raviuutiset/ravituomioistuimeen-valittanut-kimmo-niemela-hevoshommaa-en-lopeta/

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi