Ravituomioistuin käsitteli Korven ja Suonperän valitukset
Kuvituskuva: Anu Leppänen

Ravituomioistuin käsitteli Korven ja Suonperän valitukset

Suomen Hippoksen hallituksen antamat rangaistukset eivät muuttuneet.

Suomen Hippoksen hallitus asetti toukokuun kokouksessaan 6.5. Hannu Korven 6 kuukauden kilpailukieltoon (20.5.–19.11.2024) epäurheilijamaisesta käytöksestä ja raviurheilun maineen vahingoittamisesta sekä Jani Suonperän 3 kuukauden kilpailukieltoon (20.5.–19.8.2024) lain eläinten hyvinvoinnista ja eläinten hyvinvointia koskevien määräysten rikkomisesta sekä raviurheilun maineen vahingoittamisesta

Taustalla olivat Korven seksuaalisesta ahdistelusta ravipaikalla saama sakkotuomio, jota hovioikeus ei muuttanut, ja Suonperän käräjäoikeudessa saama sakkotuomio eläinsuojelurikoksesta.

Kumpikin valitti Hippoksen päätöksestä ravituomioistuimeen, joka käsitteli valitukset tiistaina 21.5.

”Käsittelyssään ravituomioistuin ei muuttanut Suomen Hippoksen sääntö- ja lisenssivaliokunnan ja hallituksen antamia rangaistuksia vaan näki, että annetut rangaistukset ovat perustuneet lisenssimääräyksiin ja ravikilpailusääntöihin”, Suomen Hippos tiedottaa.

Lähde: Suomen Hippoksen tiedote

Mikä on ravituomioistuin?

Suomen Hippoksen valtuuskunta nimittää ravituomioistuimeen puheenjohtajan ja kaksi jäsentä sekä heille varamiehen vuodeksi kerrallaan.

Ainakin yhden ravituomioistuimen jäsenen ja varamiehen tulee olla lakimies.

Suomen Hippoksen hallituksen määräämästä vähintään 1000 euron sakosta tai vähintään 28 vuorokauden pituisesta ajo/kilpailukiellosta voi valittaa ravituomioistuimelle neljäntoista (14) vuorokauden kuluessa siitä, kun valittaja on saanut tiedon hallituksen päätöksestä.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi