"Raviurheilu antaa ja raviurheilu ottaa" - Kriterium-voittaja Planbeen sisko menehtyi
Planbeen isosisko Spill The Beans kantoi Fabulous Woodista. Varsan kohtalo on vielä auki.Kuva: Anu Leppänen

"Raviurheilu antaa ja raviurheilu ottaa" - Kriterium-voittaja Planbeen sisko menehtyi

Osaomistaja Vesa Mäkinen kertoi siitostamma Spill The Beansin kohtalosta tunteikkaassa Facebook-päivityksessä.

Vasta 7-vuotias Spill The Beans ehti kantaa ensimmäistä varsaansa Fabulous Woodista 312 päivää ennen kuin se jouduttiin tänään lopettamaan ähkyn jälkiseuraamusten johdosta. Edes leikkaus ei pystynyt pelastamaan tammaa.

"Varsan kohtalosta odotellaan vielä tietoa", Vesa Mäkinen päivitti tilanteen Hevosurheilulle maanantaina kello 13:n maissa.

Mäkisen luvalla Hevosurheilu julkaisee hänen Facebook-postauksensa kokonaisuudessaan:

Raviurheilu antaa ja raviurheilu ottaa.

Viime vuosi oli uskomaton ja varmasti ikimuistoinen, kun kasvattimme Planbee voitti Kriteriumin ja pärjäsi muutenkin uskomattoman hyvin.

Tänään sattui sitten kohdalle se todella ikävä asia. Kasvattimme ja Planbeen sisko Spill The Beans eli Orvokkimme jouduttiin lopettamaan. Tamma sai torstai-iltana ähkyoireita ja veimme sen yöllä Viikkiin.

Tilanne oli kaikin puolin tosi haastava, kun tamma oli jo silloin 308 päivän kohdalla tiineydessä, eli varsominen jo varsin lähellä. Tarkkaa syytä tamman tuskiin oli mahdotonta sanoa, kun suuri varsa esti näkyvyyden ultratessa. Tamman tila heikkeni ja ähkyleikkaus tehtiin myöhään lauantai-iltana. Syyksi paljastui massiivinen ummetusmassa paksusuolessa ja se asia saatiin leikkauksella hoidettua. Siitä lähtien on oltu ns. kädet ristissä parasta toivoen ja pahinta peläten. Tänään sitten aamupäivällä tuli se puhelu, jota eniten pelkäsi. Tamman tila ei ollut kohentunut kaikista toimenpiteistä huolimatta ja tuskaisuus ei ollut vähentynyt. Epäilynä oli verenmyrkytys ja jouduimme tekemään todella vaikean päätöksen, eli luopumaan rakkaasta.

Varsan suhteen on vielä pieni toivonkipinä. Se selviää tässä lähipäivien aikana, onko tulokkaasta eläjäksi.

On ikävä sinua Orvokki.

Spill The Beans juoksi urallaan 26 940 euroa ja ennätyksen 12,1.
Spill The Beans juoksi urallaan 26 940 euroa ja ennätyksen 12,1.Kuva: Anu Leppänen

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi