Cyril Rocher työssään. Kuva Harri Lind.
Cyril Rocher työssään. Kuva Harri Lind.

Raviurheilua Cyril Rocherin näkökulmasta

Cyril Rocher on hoitanut suomalaisten hevosten hampaita jo 20 vuotta.

Elokuussa 1995 Cyril Rocher muutti rakkauden perässä kotimaastaan Ranskasta Suomeen. Ensimmäinen kuva Suomesta oli hyvä. "Kun ajettiin ensimmäistä kertaa Helsingistä Turkuun, niin oli se sitten niin kaunista", Rocher ihastelee yhä. "Metsää ja järveä joka paikassa. Ranskan moottoriteillä ei nähnyt ulkopuolelle ollenkaan, niillä vaan ajetaan. Älyttömän kaunis luonto täällä on vieläkin, toivottavasti osataan säilyttää se."

Raviurheilun paikallinen todellisuus tuli puolestaaan pian selväksi. "Sekin on hyvässä muistissa, kun lähdin täällä ensimmäistä kertaa raveihin. Olin Korven Ilkan kyydissä ja mentiin Nummelasta Lahteen. Päästiin Jokimaalle ja Ilkka meni pukuhuoneeseen vaihtamaan vaatteita. Minä jäin kävelemään tallialueelle. Kohta näin traktorin, jolla oli peräkärry ja sen päällä koppi. Katselin, että mitäs nyt. Sieltä otettiin hevonen ulos ja ajattelin, että oho, mihin olen tullut. Meillä oli Ranskassa jo sellaisia pikkuhevosautoja, mitä täälläkin nykyään on paljon."

Miltä suomalainen raviurheilu näyttää Cyril Rocherin silmin 20 vuotta myöhemmin, sen kertoo keskiviikon Hevosurheilun Kuukauden henkilö.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi