Raviurheilun tukiin yli 40 miljoonaa euroa
Palkintotuet on tarkoitettu käytettäväksi täysimääräisesti ravikilpailuissa maksettaviin palkintoihin. Kuva: Jarno Unkuri.

Raviurheilun tukiin yli 40 miljoonaa euroa

Valtion kuluvan vuoden talousarviossa budjetti osoittaa Veikkauksen tuotosta 40,5 miljoonaa euroa ”hevoskasvatuksen ja hevosurheilun edistämiseen”.

Raha-asiainvaliokunta puolsi raviurheilun tukiasiaa tällä viikolla. Summa vastaa neljää prosenttia peliyhtiön tuotoista. Arpajaislaissa on säädetty, että tuotosta vähintään 95 prosenttia osoitetaan keskusjärjestö Suomen Hippokselle jäsenyhteisöineen.

Pääosa potista menee raviradoille myönnettävään palkinto- ja toimintatukeen. Maa- ja metsätalousministeriön esityksen mukaan ratojen palkintotuen osalta se tarkoittaa 20,28 miljoonaa euroa ja toimintatuen osalta liki 10,7 miljoonaa euroa, asiasta tehty muistio kertoo.

Loput summasta menisi hevoskasvatuksen ja kesäratojen tukemiseen sekä SRL:lle ja alan kehittämiseen myönnettäviin tukiin, joita Hippos koordinoi.

Suurimmat toimintatukien saajat olisivat yli kahdella miljoonalla Vermo ja noin puolella pääradan tuesta Teivo.

Palkintotukea Vermo saa arvion mukaan yli 4,2 miljoonaa euroa, Teivo 1,873 ja kuninkuusravirata Seinäjoki 1,857 miljoonaa. Tuesta seitsemännumeroinen summa jakaantuisi maakuntaradoista myös Lahdelle, Jyväskylälle, Kouvolalle, Oululle ja Turulle.

"Päätöksiä tälle vuodellehan ei vielä ole. Odotamme niitä saatavaksi ensi viikolla alkuviikosta", Suomen Hippoksen toimitusjohtaja Vesa Mäkinen sanoo. "Palkintotuet on myönnetty aikaisemmin meidän esityksemme mukaan, mutta toimintatukien osalta jotain pientä poikkeamaa on voinut tulla."

"Ne ennusteet, mitä Veikkaus on numeroista antanut ovat merkittävä huolenaihe, tälle vuodelle ja ensi vuodelle vielä enemmän. Jo vuodelle 2021 sadan miljoonan tuottoalenema tarkoittaa meille 4 miljoonaa vähemmän. Tämän vuoden lokakuusta alkaa siirtymä raha-automaattipelaamisen osalta tunnistautuvan pelaamisen piiriin ja silloin alkaa tietää enemmän, mutta liikkuvia osia on niin paljon, että tarkkaa summaa ei pysty antamaan."

Aiemmin asiasta uutisoi MTV.

Päivitetty pe klo 14.58 Suomen Hippoksen toimitusjohtajan kommentit.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi