Ravivalmennuksen perusoppeja ammennetaan halukkaille elokuussa. Kuvituskuva: Totofoto
Ravivalmennuksen perusoppeja ammennetaan halukkaille elokuussa. Kuvituskuva: Totofoto

Ravivalmennuksen opit kutkuttelevat paluuharrastajaa – ”Hirveä polte tähän on syttynyt”

Ravivalmennuksen C-tason peruskurssi järjestetään 6.-8. elokuuta Vermossa. Sitä koordinoi koiraharrastuksen parista raviurheiluun täysillä palaileva Anu Manninen.

Vermon viikonloppukurssilla käydään tiivistetysti läpi hevosen fysiologiaa, anatomiaa, ruokintaa, eläinlääkintää, fysioterapiaa sekä käytännön valmennusta ja kilpailutusta. Kouluttajina ovat Anne Takapuro, Susanna Simonen, Jutta Ojala sekä Ismo Haapanen. Osallistuminen ei vaadi omaa hevosta.

Kurssia koordinoi siuntiolainen Anu Manninen, joka itse on myös yksi osallistujista.

”Olen käynyt Kaustisen ravikoulun yli 20 vuotta sitten, ja olin pitkään pois hevoshommista. Nyt olen menossa syksyn huutokauppaan ostamaan varsaa. Hirveä polte tähän on syttynyt. Pitää vaan lisätä tietoa aiheesta”, Manninen sanoo.

Tavoitteena hänellä on pitää paria treenihevosta ja siitostammoja.

”Raviurheilu ja valmentaminen kiinnostaa taas ihan hirveästi. Olin yhteydessä Vermoon ja Anne Takapuroon, ja kyselin, voisiko kurssia järjestää. Se onnistui, ja saatiin luvat”, Manninen taustoittaa.

Hän on tällä hetkellä aktiivisesti mukana kolmessa kimppahevosessa, Sahara Hotmamassa, Miss Marketingissa ja Mascate Matchissa.

”Hevostilakin on kiikarissa. Olemme etsineet sellaista jo pitempään, ja yksi hyvä löytyi, mutta se meni muille. Nykyiseen omaan paikkaamme on aloiteltu hiittisuoran tekoa. Tuskin kuitenkaan ammattilaiseksi ryhdyn, sen verran on ikää. Jos nyt muutama treenattava olisi.”

Manninen odottaa ravikurssilta tietojensa päivitystä tähän päivään. Kurssilla tehdään muun muassa perjantaina ratatestaus yhdelle luennoitsijoiden valitsemalle hevoselle.

”Varmasti oppii paljon uutta ja tietysti näkee henkilöitä, jotka ovat myös kiinnostuneet raviurheilusta. Oppi on kuitenkin tärkein. Sisällöistä erityisesti kiinnostaa ratatestaus, mutta kyllä kaikki varsinkin valmentamiseen liittyvä kiinnostaa.”

”Toivottavasti saisin jonkun hyvän varsan huutokaupasta. Olen lähdössä kuninkuusraveihin Seinäjoelle, ja käyn siinä matkan varrella katsomassa muutamia varsoja.”

Ravikurssille otetaan enintään 30 osallistujaa. Jos määrä jää alle 20 tai tulee järjestämisen estäviä koronarajoituksia, koulutus peruuntuu. 350 hintaiselle kolmen päivän kurssille voi ilmoittautua mukaan viimeistään 31. heinäkuuta sähköpostitse vermo@vermo.fi

Edit. klo 12.45 Korjattu oikea päivämäärä ilmoittautumiseen

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi