Big Sky Hurricane kilpaili juhannuksena Härmässä piilevästi kipeänä eikä palannut enää sen jälkeen tasolleen. Ura on nyt ohi.
Big Sky Hurricane kilpaili juhannuksena Härmässä piilevästi kipeänä eikä palannut enää sen jälkeen tasolleen. Ura on nyt ohi.Kuva: Anu Leppänen

Reima Kuisla ajaa valmennustoimintaansa alas – ”Pienennetään riskiä”

Reima Kuisla aikoo jättää talveksi valmennukseensa Seinäjoelle vain 4-6 hevosta. Tällä hetkellä valmennettavia on 11.

Määrä vähenee kuitenkin yhdeksään, kun Ubertino Grif lähtee Nina Pettersson-Perklénille ja Big Sky Hurricane, 12, päättää uransa.

”Meidän hevoset treenasivat viime talven ja kevään tosi hyvin, mutta sitten kun tuli koronatauko, lähetin niitä Ruotsiin kilpailemaan. Sieltä ne palasivat kipeinä takaisin ja sairastuttivat koko tallin. Pienennetään sitä riskiä ensi talveksi ja lähetetään hyviä hevosia osaaville valmentajille. Itsellänikin on kiinteistöprojektien kanssa kovasti kiireitä”, Reima Kuisla taustoittaa.

Big Sky Hurricane ja President Lindy tulivat juhannuksena Härmässä hännillä maaliin ja yskivät molemmat. Big Sky Hurricanen kurkunkansi jäi turvottamaan niin, että kun ikäkin tulee täyteen, sama lopettaa.”

”Ubertino Grif oli kipeä viimeksi Turussa, kurkunpää punotti ja oli rakkuloilla startin jälkeen, ja se on nyt lääkityksellä eikä lähde siksi Pettersson-Perklénille ihan heti. Reagoineen hankositeen haarakkeen Ylilammin Esa hoiti kuntoon, ja se ei enää vaivaa. Hevonen on tosi hyvä”, Kuisla kehuu.

Jo aikaisemmin Pettersson-Perklénille menivät 4-vuotias Be The One ja kokeiltavaksi 2-vuotias Raja Eagle (Raja Mirchi). Gargamel Sisun Kuisla liisasi Nyyti-Maria Timoselle ja Coboltin Pinja Iltaselle. Vislakan ja Stay Alertin hän myi.

”Vähennän hevosia edelleen niin, että niitä jää talveksi omaan talliin Seinäjoelle enää 4-6. Kaikenlaiset vaihtoehdot on mahdollisia: myynti, liisaus tai vienti muille valmentajille”, Reima Kuisla ilmoittaa.

”Kaikkia hevosia ei voi tietenkään myydä, kuten Federal Hilliä, jonka treenaus päästiin viime viikolla aloittamaan polvikanavien operoinnin jälkeen. Ostin sen 350 000 taalalla, ja se oli silloin huutokaupan kallein. Isä Muscle Hill on Amerikan kolmivuotistilaston ykkönen ja veli Father Patrick kakkonen.”

”Tai Bond Eaglea, joka menee torstaina Viikkiin magneettikuvauksiin. Se voittaa kympin lähtöjä pystyyn, muttei ravaa silti ihan niin kuin pitäisi”, Kuisla lisää.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi