Reima Kuisla vähentää nyt hevosia. "Syyskuun loppuun mennessä lähtee vielä vähintään kahdeksan."
Reima Kuisla vähentää nyt hevosia. "Syyskuun loppuun mennessä lähtee vielä vähintään kahdeksan."Kuva: Totofoto

Reima Kuisla myi sukutammansa – ”Halusin, että se jää Etelä-Pohjanmaalle”

Reima Kuisla aloitti hevoskatraansa harventamisen ajankohtaisimmasta päästä: Seinäjoen kuningatarkilvan viitosen Lakan Leijan siskosta Vislakasta.

”Voi olla, että ensi vuonna Seinäjoen kuninkuusraveissa juoksee kaksi Vislakan sisarusta, Lakan Leija ja Lakuri”, Reima Kuisla maalailee.

”Ja onhan Vislakka itsekin merkittävä jalostusyksilö: 22-ennätyksien, melkein 100 000 euroa tienannut ja oli Porin kuningatarkilvan suosikki, vaikkei sitten onnistunutkaan.”

Kuisla sai Vislakasta kaksi varsaa Costellosta, viime- ja tämänkesäisen. Tänään tiistaina hän myi sen kantavana Säihkeen Säpinästä seinäjokelaiselle Kari Viitalalle.

”Oli helppo tehdä kauppaa, kun oli sekä ostaja että myyjä kultaisen ansiomerkin miehiä”, Reima Kuisla veistelee.

”Kari kysyi jo aikaisemmin ostaa Vislakkaa, mutta pyysin silloin vähän suolaista hintaa. Tänään päätin myydä tamman, ruuvasin hintaa ja tehtiin kaupat.”

”Halusin, että se jää Etelä-Pohjanmaalle. Meillä oli 50-, 60- ja 70-luvulla valtavan hyvä tammakanta, ja hyvät suomenhevoset käytiin ostamassa aina täältä. Sitten tuli välillä kato, mutta halusin, että Vislakka jää tänne”, Kuisla sanoo painokkaasti.

Samana päivänä hän luopui myös 2-vuotiaasta Hiliman Muistosta, joka jäi Larvan Hurmoksen emän Larvan Hiliman viimeiseksi varsaksi. Ruunan isä on Evartti.

”Se on viimeisen päälle juoksija. Jäin siihen neljäsosalla mukaan ja myin kolme neljäsosaa Ojanperän Antille, joka kokoaa siihen varmaan kimpan. Minä jäin vain riviosakkaaksi, en tee muuta kuin maksan laskut”, Reima Kuisla linjaa.

”Hevosmäärä taisi tippua nyt alle 30:n, mutta syyskuun loppuun mennessä lähtee vielä vähintään kahdeksan. Pakko vähentää hevosia, että pysyy homma käsissä.”

Kuislan hevosilla on riittänyt viime aikoina vastoinkäymisiä.

”Otin kuusi hevosta Ruotsista Suomeen, ja ajattelin että rupean ajamaan niillä kilpaa, mutta yksikään ei ollut starttikunnossa. Kolmella oli kurkunpääntulehdus, Gargamel Sisulla polvimurtuma ja Be The Onen hankoside oli reagoinut.”

Federal Hilliltä tähystettiin Teivossa jännekanavat, ja enää ei ole mitään estoa nousta huipulle. Se on ykkösodotukseni ensi kesäksi", Reima Kuisla pamauttaa.

"Meidän mäellä ei ole ollut treenissä sellaista hevosta, jolla olisi yhtä iso moottori. Ainoastaan Etain Royal kävi joskus tontilla kääntymässä."

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi