Reima Kuisla raotti taas tallinsa ovea – ”Liikaa niitä on, ja pois niitä pitää saada”
Lupaavasti uransa aloittanut 5-vuotias Rahamies (Kilun Peedro - Tunteva) on tällä hetkellä Reima Kuislan tallissa huoltotauolla.Kuva: Anu Leppänen

Reima Kuisla raotti taas tallinsa ovea – ”Liikaa niitä on, ja pois niitä pitää saada”

Reima Kuislan päätös sulkea oma Seinäjoen talli lipsuu, mutta pysyvästi hevosia ei ole tarkoitus siihen ottaa.

Tilapäisesti Seinäjoella ovat tällä hetkellä Rahamies, Bond Eagle ja Rose Run Voyage.

”Rahamiehellä Mannisen Janne ajoi tiistaina hiittiä, ja se näytti jo tosi paljon paremmalta. Se meni vaan ympäriinsä vaivaiseksi, ja etupolvia, takavuohisia ja takapolvia piti hoitaa. Se on tosi hyvä ja käytökseltäänkin hieno hevonen: kuin mersulla ajaisi, eikä tarvitse orikettinkiä vaan voi narusta kuljettaa kuin koiraa”, Reima Kuisla kuvailee.

”Rose Run Voyagekin meni hiitissä mukavasti, ajettiin 25 läpi. Se pitäisi myydä, mutta 15 pitäisi saada. Ei sitä viitsisi ilmankaan antaa.”

”Bond Eagle tuli vesikävelystä Horseavecilta Forssasta ulkoisesti tosi hienossa kunnossa, mutta oikean etujalan jännealueella on ehkä vielä jotain. Sitä pitäisi treenata nyt kuukausi pehmeässä. Se olisi luokaltaan kultadivisioonan hevonen, mutta jaloissa on ollut sen verran sanomista, että sitä ei voi myydä”, Kuisla lisää.

Jalkavammoista ovat kärsineet muutkin hevoset – viimeksi Raggari.

”Sekin pitäisi ottaa tänne ja käyttää lääkärissä, mutta pysyvästi en ole innokas tallia avaamaan. Voi olla, että hevoset lähtee viikon sisällä pois, kun niille löytyy paikat. Liikaa niitä on, ja pois niitä pitää saada.”

Loukkaantuneiden lista on tällä hetkellä pitkä.

Everest de Ginailla oli hankositeen haarakkeessa pieni revähdys jo, kun se meni Emmalle (Väre). Kun se on mennyt melkein vaan pahemmaksi, ori meni vesikävelyyn Forssaan. Siellä ovat myös Cobolt ja Raja Eagle”, Kuisla mainitsee.

Parempaa kuuluu Federal Hillille, joka on ollut muutaman kuukauden Pekka Korvella.

”Se on mun mielestä tosi lahjakas hevonen, mutta sille on tullut kerta vuoteen jotain, ettei ole päässyt kunnolla aloittamaan. Siltä leikattiin jännekanavat, ja nyt alkaa näyttää hyvältä. Koelähtö olisi ainakin tarkoitus kohta ajaa. Luulen, että se menisi äkkiä kovaa, jos sillä pääsisi starttirytmiin. Iso, 166-senttinen hevonen, jolla on isot välitykset”, Reima Kuisla kuvailee.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi