Riihimäki GP:n voittoloimeen pääsi verhoutumaan My Sweden/Hannu-Pekka Korpi. Kuva: Stiina Ikonen.
Riihimäki GP:n voittoloimeen pääsi verhoutumaan My Sweden/Hannu-Pekka Korpi. Kuva: Stiina Ikonen.

Riihimäki Grand Prix täydensi Erno Gardemeisterin superviikonlopun

My Sweden oli keulasta selvästi paras sunnuntaina illalla ajetussa Riihimäki Grand Prixissa. Hannu-Pekka Korven ajama ja valmentama ruuna teki viisivuotiaille tarkoitetussa lähdössä ajan 13,7a 2100 metrin matkalla.

My Swedenin kasvattaja kouvolalainen Erno Gardemeister omistaa sen yhtiönsä Konepalvelu Erkcon kautta yhdessä Team Parkkonen Ky:n kanssa. Lauantaina Gardemeister juhli Ruotsin Gävlessä omistamansa Islay Mist Sisun lähes 100 000 euron arvoista E3-voittoa.

”Tämä viikonloppu on ollut uskomaton”, Erno Gardemeister hehkutti. ”My Swedenin voitto tuli kuin bonuksena. Korven Hannu-Pekka on saanut sen tosi hyvään tällinkiin. Hannu-Pekka on sanonut, että My Swedenillä on lahjoja Suomen parhaisiin sarjoihin.”

Riihimäki GP:ssä oli sikäli yllättävä alku, että suursuosikki Skyfall Shinen oletettiin johtavan ykkösradalta koko matkan, mutta niin ei käynytkään. My Sweden pääsi yllättämään sen lähtökiihdytyksessä. Vauhti rauhoittui, ja loppukaarteessa Hannu Torvinen löysi Skyfall Shinelle kiriväylän. Loppusuoraa hallinnut My Sweden tuli viimeiset 500 metriä 11-vauhtia, eikä Skyfall Shine pystynyt kolmatta sijaa parempaan, kun johtavan rinnalla taivaltanut BWT Echo kamppaili sen edeltä toiseksi.

My Sweden tienasi alkuperäisen ykköspalkinnon 5 000 euroa päälle vielä tuhat euroa lisää, kun lähtöä sponsoroinut Tilitoimisto Ollikainen maksoi niin sanotun vauhtitonnin ravien molempien rotujen nopeimmalle hevoselle.

”Oli ehkä vähän yllätys, että pääsin alussa Hannusta ohi. Ykkösradalta ei ole täällä yksinkertaista lähteä, ja My Sweden avaa kovaa. En muuta muuttanut kuin huput lisäsin pumpuleiden päälle. Edellisstarttien kuumeneminen mietitytti, mutta tänään ruuna ei painanut päälle. Ei toki tiennyt, miten se toimii, joten tuntuu tosi hyvältä tämä voitto. My Sweden tuli lujaa viimeiset 300 metriä, ja kyllä siinä oli vauhtia tälle radalle”, Hannu-Pekka Korpi kommentoi.

Erno Gardemeister on erittäin tyytyväinen Hannu-Pekka Korven toimintaan My Swedenin saamisessa rauhallisemmaksi ja muutenkin. ”Hannu-Pekka on tosi hieno mies, makee tyyppi. Hän infoaa ja ymmärtää, mitä palveluammatti on.”

Gardemeister oli edellispäivänä Ruotsissa Gävlessä paikan päällä, ja lento Suomeen laskeutui vasta Riihimäen ravien aikana.

”Netistä katsottiin Riihimäen lähtö ja jännättiin porukalla”, Gardemeister tokaisi ja jatkoi Ruotsin suurvoiton juhlinnasta tai oikeastaan kahden voiton, sillä hänen omistamansa Islay Mist Sisun valmentaja Per Nordström voitti Gävlen molemmat E3-finaalit. ”Nordströmin yhdellä hevosenomistajalla on Gävlessä kattoravintola. Siellä juhlimme ja lystiä oli.”

Toinen vauhtitonni meni Jukka Mattilan Korven Liiderille, joka oli kylmäveristen nopein ajalla 25,6a. Perfect Chapman, Leemark’s Ghost ja Aura River olivat Ari Moilasen ajamat ja Tapio Mäki-Tulokkaan valmentamat voittajat. Moilanen voitti myös Magarrilla, joten hänelle meni kauden päättäneen Riihimäen ajajaliigan ykkössija.

Johtanut Zumu De La Vega voitti Toto65:ssä niukasti ja saman teki takaa terävästi kirinyt Roseline Forbes.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi