Hannu Torvinen on ohjastanut joskus kylmemmissäkin olosuhteissa, sillä pakkanen ei Mikkelissä kiusannut, mutta lumisadetta piisasi.
Hannu Torvinen on ohjastanut joskus kylmemmissäkin olosuhteissa, sillä pakkanen ei Mikkelissä kiusannut, mutta lumisadetta piisasi.Arkistokuva

Rocktown Inspector puursi vakuuttavaan voittoon raskaimman kautta – Salon talliin tupla

Sunnuntain alkuillan ravirivi muodostui Mikkelissä. Totonelkun avauslähdössä Hannu Torvisen ohjastama Rocktown Inspector joutui haalarihommiin, mutta pelisuosikki oli siitä välittämättä selityksittä paras. Matias Salon taliin tärähti myöhemmin myös toinen Toto4-ykkönen.

Toto4-1:Kimmo Määttäsen kuskaama Indianapolis kiihtyi napakasti keulapaikalle, josta tauolta palanneella ruunalla myös kokeiltiin, mutta suurempi menestys jäi haaveeksi.

Kasiradalta lähtenyt kaksikko Hannu Torvinen Rocktown Inspector jäi alussa kolmannelle radalla, josta pääsi laskeutumaan toiselle ilman vetoapua 1400 metriä täyttä matkaa jäljellä. Alun lisämetreistä huolimatta jyräsi Matias Salon valmennettava hyvissä ajoin kärkeen ja voitti jykevän esityksen jälkeen selvällä erolla muihin.

”Saatiin aika tasaiseen loppupeleissä ajaa. Ensin tuntui, ettei vauhti johtavan rinnalla ala tasaantua ollenkaan”, Hannu Torvinen kertoi alkumatkasta. ”Rocktown Inspector on tosi kiva hevonen. Koelähdön sillä ajoin ja sen jälkeen seurannut sen juoksuja. Se on mennyt paljon koelähdöstä eteenpäin. Lopussa se irrotti muista, eikä mitään hätää ollut. Hevonen ravasi hyvin ja tuntui koko matkan hyvävoimaiselta.”

Viisivuotiaan Rocktown Inspectorin uran toinen ykköstila tuli voittotuloksella 16,7a/2100 metriä. Talli Kaasua omistaa voittajan, Voutin talli on kasvattaja.

Kakkostaisto oli tosi tasainen. Paussilta palannut Spunky Girl ehti toiseksi ennen Kiara Alea.

Mikkelissä sataa lunta sankasti. Rataa aurattiin perusteellisesti ennen pääpelikohteiden alkua, jolloin Toto4-avauksen startti myöhästyi kymmenisen minuuttia.

Toto4-2: 15 hevosen autolähtö ajettiin 2600 metrin matkalla. Rivi jatkui odotetusti, kun Iikka Nurmosen ajama Redemption oli kärkipaikalta etevin.

Toni Ripatti torjui sisäradalta lähteneen Caramba Mustangin kanssa kiihdytyksessä ohi mielineen Gracelynin ja Tapio Perttusen, mutta näitä ulompaa avannut Redemption sai edetä vastusteluitta vetotöihin.

Redemption rauhoittui avauksen jälkeen heti, eikä se saanut matkan aikana haastetta. 14,0-vauhtisessa lopetuksessa Kimmo Aholan valmennettava karkasi ylivoimaykköseen.

Kimmo Ahola kertoi ennen lähtöä, että Redemptionin kovat harjoitukset olivat jääneet kovien treenipaikkojen jälkeen ajamatta.

"Ei niitä tarvitse ajella hirveästi", Kimmo Ahola totesi lähdön jälkeen. "Redemption Ruotsista tuli, kun 3-vuotiaaksi kääntyi. Raunion (Tapani) kautta se tuli. Redemption oli viime kesänä tosi hyvä, mutta kipeytyi tai jotain, jolloin syksy meni pilalle."

Redemption pisteli 2600 metriä voittoaikaan 17,4a.

Caramba Mustang seurasi hopeasijalle ennen taustalta hyvin kirinyttä Euro Boyta.

Toto4-3: Kylmäveristen rivin ainoa kohde oli pelijakauman osalta tasaisin lähtö. Terho Rautiaisen valmentama ja ohjastama Lumettaja aloitti 5-vuotiskautensa lupaavalla suorituksella, kun ylsi kolmossuosikkina parhaaksi.

Joihovi kiihtyi Iikka Nurmosen käsistä rivakasti, ja Nurmosella oli edellisen lähdön tavoin keulataktiikka. Suosikki Lennon Rapina laukkasi 1. kaarteessa lyhyesti, mutta eteni nopeasti toiselle ilman vetoapua.

Lumettaja sai paikan 2. ulkoa, jossa pysyi, kun parijonosta härkittiin päätöslenkillä kiriin. Terho Rautiainen sai odottaa kirimerkkiään maalisuoralle asti, jolloin Lumettaja ohitti toiseksi jääneen kiriapunsa kevyellä tyylillä.

"Tätä on yritetty treenata, ja tuntuu, että aika hyvin treenaaminen on onnistunut. Jäällä on ajeltu, siellä tämän viimeistelinkin. Lennon Rapina on vahva hevonen, joten arvelin sen tulevan perille asti, ja nättiä juoksua haettiin tänään. Helppoa oli, kun käänsin. Tällä on kova pätkä. 20-vauhtia se pätkän heittelee, ei muuta kuin koko matkan alkaa sitä menemään", Terho Rautiainen virnisti.

Markus Porokka oli treenaamansa N.P. Turbon kanssa maalissa kolmantena.

Lunta aurattiin radalta jälleen lähdön jälkeen, jolloin nelkkupäätöksen startti venyi.

Toto4-4: Lämminveristen illan kovin sarja päätti kierroksen. Siinä kohtasivat enintään 34 000 euroa radoilta rahaa ravanneet, ja pelipankki O.R. Roc osoitti olevansa kannatuksensa arvoinen.

Iikka Nurmosen ajokki O.P. Roc latasi kyselemättä kärkipaikalle. Rinnalla ravannut Dancingithedark putosi päätöspuolikkaalla rinnalta. Hetken aikaa näytti, että kipakasti kirinyt Pam Hallover nousee haastamaan keulahevosta, mutta lopulta sillä ei ollut hädän päivää hallita lähtöä – eikä ihme, sillä sen lopetus oli 11,5-kyytinen.

"Hevonen lähti itsestään kovaa, ja päästiin keulaan. Sen jälkeen ei ollut ongelmia. O.P. Roc on ihan hyvä hevonen. Sillä on paljon epäonnea ollut lähtöratojen kanssa, mutta hyviltä paikoilta se on hyvin pärjännyt", Iikka Nurmonen tiesi Matias Salon valmennettavasta.

O.P. Rocin toinen peräkkäinen ykköstila tuli tuloksella 15,2a/2100 metriä.

Pam Hallover nousi toiseksi, Caakao oli Hannu Torvisen kannustamana kolmas.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi