Rovaniemen kuninkuuskilvassa Pertti Puikkosen ohjastamana kilpaillut Rokin Maxi osoitti jälleen taistelijaluonteensa.
Rovaniemen kuninkuuskilvassa Pertti Puikkosen ohjastamana kilpaillut Rokin Maxi osoitti jälleen taistelijaluonteensa.Kuva: Jarno Unkuri

Rokin Maxi jyräsi kuoleman porteilta takaisin parrasvaloihin – ”Olen todella iloinen hevosen puolesta”

Kuninkuusravien jälkeen vakavia terveysmurheita kohdannut ori runnoi johtavan rinnalta voittoon paluustartissaan.

Teivon tiistairavien Toto5-pelin käynnisti kylmäveristen tasoitusajo, jossa paalulta yksin lähtenyt suosikki Aurotar otti odotetusti keulapaikan.

Moni menestyjäkandidaateista sortui laukalle, mutta kolmen kuukauden tauolta palannut Rokin Maxi ei harha-askeleita ottanut. Teemu Okkolin ajoi Nyyti-Maria Timosen valmennettavan johtavan rinnalle, mistä ori on usein tehnyt vahvoja esityksiä.

Vahva esitys nähtiin tänäänkin, kun Rokin Maxi hiillosti Aurotarta, eikä tamma pystynyt maalisuoralla pitämään voimanpesää enää takanaan, vaan Okkolinin ajokki vyöryi komeaan voittoon.

”Hevonen oli ikävä kyllä kuninkuusraveissa kipeä”, kuski kertoi voittajahaastattelussa. ”Vastustajien laukat tietysti auttoivat, kun ei tämäkään ole mikään nopea lähtijä. Ilman muuta oli selvä ratkaisu ajaa johtavan rinnalle. Keulassakin oli hyvä hevonen, mutta tähän pitää luottaa, tämä on vahva hevonen. Aina kun lyö tempoa lisää, niin kyllä ne kaverit yleensä nöyrtyvät.”

Taustajoukoille voitto oli tavallista merkityksellisempi. Vastuuvalmentajana toimivan Timosen isä Markku Pasanen on vahvasti mukana tallin toiminnassa ja omistaa Rokin Maxin yhdessä Tikkutallin kanssa.

”Se kävi kuoleman porteillakin Seinäjoen jälkeen. Kyse oli samanlaisesta vaivasta kuin Tähen Toivomuksellakin”, Pasanen paljastaa. ”Se selvisi siitä, ja olemme saaneet kaiken kuntoon. Tämä voitto tuntuu todella hyvältä. Kun on hyvä hevonen, ne tulevat aina takaisin. Vaikka joku voi sanoa, että eihän ne ollut kuin iltaravit, niin oli siellä ihan hyviä hevosia, ja hevonen teki syksyn vaikeuksien jälkeen tuollaisen esityksen, niin kyllä tuntuu hyvältä. Olen todella iloinen hevosen puolesta, ja Nyytillekin suuret kiitokset. Hänen kanssaan jaksamme yhdessä pungertaa.”

Vaikeuksien jälkeen menestys heti paluustartissa tuli taustajoukoille yllätyksenä. Teivon iltaan ei ollut ladattu suuria odotuksia, ja sijoitus tuntuikin olevan vastoinkäymisten jälkeen Pasaselle aivan toissijainen asia.

”Olen sitä paljon ajellut viime aikoina. Sanoin Nyytille, että jos se ravia menee ja tekee hyvän juoksun, olen tyytyväinen. Mutta tähän esitykseen olen todella tyytyväinen. Yllätyin itsekin, miten hyvä se oli.”

Myös Teivon kavioura mahdollisti menestyksen, sillä se oli Rokin Maxin mieleinen.

”Rata oli pitävä, ja sehän juoksee hokit takajaloissa jo nyt. Toivottavasti tulisi kunnon talvi, että olisi hyvät talviradat. Se olisi meille tosi hyvä.”

Seuraavaksi Kavioliigaa

Kolminkertainen kuninkuuskisakävijä kilpailee seuraavan kerran jo tulevana viikonloppuna Lahden Kavioliiga-osakilpailussa. Ori arvottiin kasiradalle, joka laskee Pasasen odotuksia, mutta 2640 metrin matka sopii voimistaan tunnetulle Rokin Maxille mainiosti.

”Tällähän pitää kiertää, se joutuu aina kiertohommiin”, Pasanen tietää. ”Sillä on sellainen ovela tyyli, että vaikka se olisi kolmannella, se kyllä koko ajan tulee, mutta viimeisellä puolikkaalla se vähän jättäytyy. Ikään kuin se katsoisi, miltä kaverit sisäpuolella näyttävät. Loppusuoraa se tulee aina hyvin, ja siinähän ne voimat punnitaan. Se tekee kotonakin samaa, oikein odottaa, että pääsee määräämään tahdin.

”Toivotaan, että tekisi Lahdessa hyvän juoksun. Jos kaikki menee hyvin, en usko sen olevan ihan viimeinenkään.”

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi