Ronaldo Malibun 4-vuotiskausi päättyi Santtu Raitalan ajamaan voittoon Vermossa 18. joulukuuta 2019.
Ronaldo Malibun 4-vuotiskausi päättyi Santtu Raitalan ajamaan voittoon Vermossa 18. joulukuuta 2019.Kuva: Anu Leppänen

Ronaldo Malibun paluu radoille lähestyy yllätysosoitteesta

Keväällä etupolvien tähystysoperaatiossa käynyt Ronaldo Malibu on hakenut starttikuntoa järvestä Karoliina Sinkkilän hoivissa Suonenjoella.

Ronaldo Malibu väläytti luokkaansa viime syksynä voittamalla Kasvattajakruunun välieränsä ja sijoittumalla Lewis Alen voittamassa finaalissa kolmanneksi. Menestystä tuli myös talvella Ruotsista, mutta jalat oireilivat koko ajan. Valmentaja Mika Forssin suosituksesta ruuna palasi tutkittavaksi Suomeen.

Perusteellisissa tutkimuksissa selvisi, että jännekanavissa oli ahtautta ja polvien nivelpinnoilla rustovaurioita ja tulehdusta. Kanavat avarrettiin ja nivelpinnat siistittiin tähystysoperaatiossa.

”Kun saatiin liikutuslupa, alettiin hölkkyyttää hevosta, mutta se ei tuntunut vieläkään hyvältä. Parhaaksi liikutustavaksi katsottiin vesikävely, mutta Ronaldo on sen verran pöhelö, että kävelytyskoneeseen sitä ei voi laittaa. Sitten muistettiin, että meillä oli ollut ennenkin hevosia Karolla, jolla on matalarantainen järvi”, Johanna Karvinen Team Malibusta alustaa.

”Reilu kuukausi sitten kysyttiin, ottaisiko hän Ronaldon vähäksi aikaa vesikävelyyn ja kahluutukseen. Nyt sillä on käyty jo pari kertaa radalla hiitilläkin, ja hevonen on tuntunut hyvältä. Saa nähdä, ehtisikö se jo 19.10. Kuopion Magic Monday -raveihin.”

Vaikka valmentaja on maan eturivin monté-ratsastajia, monté ei kuulu Ronaldo Malibun tulevaisuuden suunnitelmiin.

”Selästä sitä on kahluutettu kyllä järvessä, mutta monté ei ole polvivaivaisen hevosen laji”, Karvinen perustelee.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi